Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kudüs Müftüsü: Mücadelemiz Sürecek!

Eski Kudüs Müftüsü ve Mescid-i Aksa İmam Hatibi İkrime Sabri, ellerindeki imkanları seferber ederek, kutsal emanetlere sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.  

11 Ekim 2011
Kudüs Müftüsü: Mücadelemiz Sürecek!

Mirasımız Derneğince, Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''3. Mirasımız Tehlikede Konferansı'', Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Konferansın açılışında konuşan Sabri, Mescid-i Aksa'nın etrafında bulunan Müslümanların nöbet başında beklediklerini belirterek, ''Kudüs'te dinimize ve medeniyetimize sahip çıkmak için mücadele vermekteyiz'' dedi.

Yahudilerin, Kudüs'teki İslami eserleri bir bir yok etmek istediklerini savunan Sabri, ''Ellerimizdeki imkanları seferber ederek, kutsal emanetlere sahip çıkmaya devam edeceğiz'' dedi.

Türk hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Filistinlilerin arkasında cesurca durmasından dolayı teşekkür eden Sabri, Arap devletlerinin de aynı tutum içinde olmalarını temenni etti.

İkrime Sabri, Mescid-i Aksa'da gerçekleştirilen projelere sahip çıkan tüm Müslümanlara teşekkür etti.

Sabri'nin konuşmasının ardından bazı katılımcıların tekbir getirdiği görüldü.

Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci de Kudüs'te 9 caminin ve 15 tarihi evin restorasyonunun yapıldığını, Müslümanların buralarda nöbet tuttuğunu ve böylelikle Mescid-i Aksa'nın terk edilmesini önlediklerini aktardı.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol da bu konuda toplumdaki duyarlılığın artırılması adına çalışmaların önemli olduğuna işaret ederek, ''Nerede zulüm varsa orada acıları dindirmeye çalışacağız'' dedi.

Konferansa, Kudüs İslami Hareket Birliği Başkan Yardımcısı Kemal Hatip ve vatandaşlar katıldı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.