Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ehlibeyt Alimleri Gündemi Değerlendirdi (Foto)

Her ayın ilk çarşambası Zeynebiye'de buluşan İstanbul'daki Ehlibeyt mescitlerinin alimleri, ekim ayı toplantısını geçtiğimiz çarşamba gerçekleştirdi. 

07 Ekim 2011
Ehlibeyt Alimleri Gündemi Değerlendirdi (Foto)

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün bölgesel gelişmelere ve İslam dünyasını bekleyen tehlikelere dikkat çektiği toplantıda birlik ve beraberlik mesajları öne çıktı.

Konuşmasında ifrat ve tefrit konusunda dikkat çeken Özgündüz, "Böyle bir zamanda etnik, mezhebi sebep, aşiret sebebi, kavmiyet sebebi, öne sürerek kavga çıkaranlar veya onlara toleranslı davrananlar emperyalizmin değirmenine su taşımakta, ekmeğine yağ sürmektedir." dedi.

Yeni Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitapları hakkında da Ehlibeyt alimlerine bilgi veren Özgündüz, "Bardağın dolu tarafından bakınca evet bir şeyler konulmuş oldu ama boş tarafından bakınca da yeniliklerin, hak edilenin çok altında olduğu aşikardır."

Ehlibeyt alimleri, önümüzdeki hafta Yeni Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitaplarını detaylarıyla incelemek ve gündemdeki konuları değerlendirmek üzere toplanacaklar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.