Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Meşhed'den Zeynebiye'ye Ziyaret (Foto)

Meşhed'deki önemli üstadlardan Ayetullah Seyyid Abdullah Şirazi'nin evlatları Seyyid Sadık El Musevi ile Seyyid Süleyman El Musevi Zeynebiye'yi ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundular. 

07 Ekim 2011
Meşhed'den Zeynebiye'ye Ziyaret (Foto)

1200 kaynağı tarayarak sekiz ciltlik Nehcül Belaga'nın müellifi olan ilim adamları Zeynebiye'deydi. Amerika Birleşik Devletleri'nin en eski yüksek öğretim kurumu olan Harvard Üniversitesi'ndeki "Hz. Ali (as)" konulu konferansa katılmak üzere ülkemize gelen Meşhedli Ehlibeyt alimleri, Zeynebiye'yi ziyaret ettiler.

Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan tarafından karşılanan heyet, Zehra Tv Türkiye Sorumlusu Ş. Cevad Gök eşliğinde Zeynebiye'ye geldi. Ziyaretlerinde Avrupa'nın ve ülkemizin en büyük inanç ve kültür merkezi olacak Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin inşaatını gezen misafirler; projenin detayları hakkında bilgi aldılar

ZCKM'nin büyüklüğü ve niteliği karşısında memnuniyetlerini ifade eden konuklar, bu anlamlı projenin Ehlibeyt dostlarına büyük katkıları olacağını ifade ettiler. Daha sonra Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile görüşen Meşhedli alimler, İslam dünyasının genel durumu hakkında sohbet ettiler, akşam ve yatsı namazlarını Zeynebiye Camii'nde eda ettiler. Namazın ardından Zeynebiyelilere seslenen Seyyid Sadık El Musevi, konuşmasında, böylesine büyük ve görkemli projelere ve faaliyetlere, merasimlere imza atan Özgündüz'ün sadece Türkiye Şiilerinin değil, dünyadaki Şiilerin gururu olduğunu ifade etti.

Misafirler onurlarına verilen akşam yemeğinin ardından Zeynebiye'den ayrıldılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.