Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ZCKM Bölgenin Gururu Olacak

Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, basın mensuplarına Zeynebiye'yi tanımladı: "Zeynebiye Türkiye'deki hoşgörünün ve sevginin simgesidir. Farklı düşüncelerden, farklı inançlardan insanlara gösterilen saygının bir göstergesidir. Aynı zamanda hoşgörü Türkiye'nin kimliğidir" 

04 Eylul 2011
ZCKM Bölgenin Gururu Olacak

Zeynebiye ziyaretin Zeynebiye Camii'nde Ehlibeyt dostlarına seslenen Debbağ'ın konuşmasının tam metni:

"Öncelikle tüm kardeş ve bacılarımın Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum.

Ben on beş yıl önce çok değerli kardeşim Selahattin Özgündüz ile tanıştığım günleri hatırlıyorum. O zaman da Zeynebiye'ye gelmiştim. Son yıllarda birkaç kez daha gelmek nasip oldu. Bugün de sizleri görmeyi çok arzuladım. Hz. Zeyneb-i Kubra (sa)'nın adıyla süslenmiş bu bölgeyi ve güzel insanlarını ziyaret etmeyi çok arzuladım.

Gelip bu kadar büyük gelişmeleri görünce çok sevindim. Sayın Özgündüz'ün göstermiş olduğu başarıyı ve ortaya koymuş oldukları hizmetleri, ZCKM gibi büyük bir projeyi görmek beni fazlasıyla mutlu etti.

Ehlibeyt mektebine mensup olanlar, inançlarına bağlılığın yanısıra nerede olurlarsa olsunlar vatanseverlikleriyle tanınmaktadırlar. Türkiye'deki Ehlibeyt dostları da bu ülkenin çok değerli bir parçasıdır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de her inanca saygı, çerçevesindeki politika çok güzeldir. Tüm inançlara eşit derecede yaklaşmak, inşallah zamanla başarılacaktır. Bunu bekliyoruz. Türkiye'nin asıl kimliği budur; bu, dünyaya güzel bir tablo sunmaktadır.

Sizleri Irak'ta görmek, memleketimizde, memleketinizde görmek istiyoruz. Orası sizin de memleketinizdir, İmamların diyarıdır. Biz Irak'ta çok zor dönemleri geride bıraktık, büyük sıkıntıların üstesinden geldik. Bundan sonra da ülkemizin yeniden tesisinde bağımsız bir ülke olmasını sağlamak için mücadele etmekteyiz. Dualarınızı eksik etmeyin.

Sizin buradaki birliğiniz ve beraberliğinizle gurur duymakta, mutlu olmaktayız. İnşallah ülkenizi de, bölgenizi de bu birlik ve beraberlik sayesinde abad edeceksiniz. Burada Özgündüz'ün öncülüğünde çok büyük işler yapılmaktadır. ZCKM hizmete girdiğinde hem Türkiye için hem de Irak için büyük bir iftihar kaynağı olacaktır."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.