Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Davutoğlu, Suriye?de Gerçekleri Öğrendi

Suriyeli diplomatlardan Turki es-Sakr, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu?nun Suriyeli yetkililerle temasları sonrasında yaşanan olaylarla ilgili görüşünün değiştiğini söyledi. 

11 Ağustos 2011
Davutoğlu, Suriye?de Gerçekleri Öğrendi

El-Alem televizyonuna demeç veren Suriyeli diplomatlardan Turki es-Sakr, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Şam’a herhangi bir uyarı mesajıyla gelmediğini belirterek Davutoğlu’nun bu ziyaretinin Türk yetkililerinin Suriye’de yaşanan gerçekleri anlamasına vesile olmasını umduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun silahlı grupların işlediği cinayetler ve gerçekleştirdikleri sabotaj eylemleri konusunda bilgilendirildiğini belirten Sakr, Davutoğlu’nun Suriye’de yaşananlarla ilgili görüşlerinin değiştiğini ve yeni bakış açısını Türk yetkililere ileteceğini ifade etti.

Davutoğlu’nun Şam’a herhangi bir “kesin uyarı” mesajı getirmediği vurgulayan Turki es-Sakr, “Davutoğlu, yalnızca ikili ilişkilerin çok iyi olduğundan söz etti ve Türkiye’nin Suriye’nin sorunlarını kendi sorunu gibi algıladığı söyledi” diye konuştu.

Diğer Türk yetkililerinin de Suriye sorununa bu şekilde bakmasını ve Amerika’nın baskılarına boyun eğmemesini umduklarını belirten Sakr, Beyaz Saray’ın Suriye konusundaki bir yetkilisinin Türkiye’ye yaptığı son ziyarette Ankara’yı Suriye’ye müdahaleye zorladığına işaret ederek “Türk yetkililerin politikalarını gözden geçirmesini bekliyoruz; çünkü Suriye’ye yönelik herhangi bir askeri müdahale, tüm bölgede tehlikeli sonuçlar doğurur” dedi.

Şam’ın reformların başarılı olabilmesi için yapılacak her türlü öneri ve katkıyı memnuniyetle karşıladığını vurgulayan Sakr, “Suriye’nin Türk yetkililerinin iddialarına verdiği kesin cevap, Davutoğlu’nun Amerikan basınının tersyüz ettiği Suriye’deki gerçekleri anlamasına vesile oldu. Suriye komşularıyla iyi ilişkilere sahiptir ve Türkiye ile düşmanlık istememektedir. Suriye Türk halkının çıkarlarının teminini istemektedir. Bu çıkarlar Suriye’ye düşmanlık edilerek, Amerikan Suriye’ye askeri müdahale yapılmasına yönelik baskılarına buyun eğilerek temin edilemeyecektir” diye konuştu.

Suriye’den Körfez ülkelerine karşı cevap

Suriye’nin kendisine yönelik baskıları arttıran Körfez ülkelerine tepki olarak dört ülkedeki büyükelçilerini geri çağırdığı bildirildi.

El- Alem televizyonunun haberine göre Suriye, Şam’daki büyükelçilerini çeken Körfez İşbirliği Örgütü üyelerinden Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Bahreyn’e tepki göstererek bu ülkelerdeki büyükelçilerini çekti.

Suriye hükümeti Suudi Arabistan ve Katar ile Suudi Arabistan’ın Lübnan’daki müttefiki olan 14 Martçıları, ülkede yaşanan son şiddet olaylarına sebep olan silahlı grupları desteklemekle suçlarken, Kuveyt’teki selefi parlamenterler, taraftarlarıyla birlikte Suriye büyükelçiliğine önünde gösteri düzenlediler.

Şam yönetimi, Kuveytli selefilerin büyükelçiliğe yönelik saldırılarının Kuveyt polisi tarafından önlenmemesinden dolayı bu ülkedeki büyükelçisini çektiğini açıkladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.