Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Senaryo Adım Adım Devrede

BM Güvenlik Konseyi'nden Suriye'ye, kınama kararının çıkmasının ardından ABD, Suriye'ye karşı yaptırımların kapsamını genişletti. 

05 Ağustos 2011
Senaryo Adım Adım Devrede

Geçtiğimiz günlerde BM Güvenlik Konseyi, Suriye hükümetinin gösterileri bastırmakta kullandığı şiddeti, insan hakları ihlallerini ve sivillere güç kullanımını kınayan metin üzerinde anlaşmıştı.

Lübnan ise 14 üyenin kabul ettiği metne destek vermediğini açıklamıştı. Bu arada BM kararı öncesi ABD yönetiminden, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın iktidardan ayrılması gerektiği açıklaması geldi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, "Suriye, Devlet Başkanı Esad'sız, daha iyi bir yer olur" dedi.

Sözcü, sivillere yönelik şiddeti sona erdirmesi yönünde Suriye yönetimine baskının nasıl arttırılabileceği üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

ABD Suriye yaptırımlarını genişletti

Amerika Birleşik Devletleri, Suriye'ye karşı yaptırımların kapsamını genişletti.

BD’nin Suriye’ye karşı uygulamaya koyduğu yeni pakette, ABD Maliye Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Beşar Esad ve kardeşi için paravan görevi gördüğü ifade edilen önemli bir işadamına karşı uygulanacak yaptırımlar da yer alıyor.

Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye hükümetinin beş ay önce başlayan müdahalelerden bu yana en az 2 bin kişinin ölümünden sorumlu olduğuna inandıklarını ifade etti.

Clinton, Esad'ın meşruiyetini yitirdiği mesajını da yineledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.