Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran-Türkiye-Azerbaycan İşbirliği Etkili

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Mehr Haber Ajansı muhabirine verdiği özel röportajda İran-Türkiye-Azerbaycan?ın bölgesel işbirliğinin olumlu etkileri olduğunu söyledi. 

02 Ağustos 2011
İran-Türkiye-Azerbaycan İşbirliği Etkili

Mehr haber ajansı muhabirine özel röpotraj veren İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, ülkenin çeşitli dış politikası hususunda açıklamalarda bulundu.

İran ve Suudi Arabistan arasında son zamanlarda esen soğuk hava ile ilgili sorusu üzerine Ramin Mihmanperest, İran İslam Cumhuriyeti’nin temel dış politakasının bölge ülkeleri ile ilişkileri yükseltmek temelinde kurulduğunu, İran ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin iki ülke halkının çıkarlarına olduğunu söyledi.

Mihmanperest, iki ülke arasında var olan siyasi anlaşmazlıkların istişare ile çözülebileceğini konuşmasına ekledi.

Mihmanperest, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın BM Genel Kurulu’na katılıp katılmayacağı soruruna, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın, olağan programı çerçevsinde BM Genel Kurulu’na katılacağını cevap verdi.

İran-Türkiye-Azerbaycan’ın bögelsel işbirliği hakkında bir soruya yanıt veren İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, komşu halkının ziyaretlerin ülkeler arasındaki ekonomik ve ticaret işbirliğini geliştireceğini ifade etti.

Ramin Mihmanperest, bölgesel işbirliğinin önemini anlatırken, İran-Türkiye-Azerbaycan’ın bölgesel işbirliğinin etkili ve olumlu olduğunu dile getirdi.

Bir soru üzerine batılı ülkeler tarafından Suudi Aranistan’a tank ve zırhlı araçlar satılması hususunu değerlendiren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bazı hükümetlere yardım eden ve diğer bazı ülkelere karşı gelen batılı ülkelerin bu çifte standart davranışı kabul edilmez olduğunu söyledi.

İngiltere’nin İran’a büyükelçi tayin edip etmediği sorusuna yanıt varen Mihmanperest, İngiltere’nin Tahran’a yeni büyükelçi tayin ettiği haberini onaylayarak fakat bu tayinin kabul görülmesi için çeşitli aşamalardan geçmesi gerektiğini ve zaman tutacağını belirtti.

Mihmanperest, İran ise İngiltere’ye henüz bir büyükelçi tayin etmediğini açıklarken, bu ülkenin İran milletine yönelik politikalarını eleştirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.