Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Baklayı Çıkardılar: Suriye'ye Müdahale!

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Suriye'deki olaylarla ilgili olarak, "Askeri müdahale ihtimal dahilinde" açıklamasında bulundu.  

02 Ağustos 2011
Baklayı Çıkardılar: Suriye'ye Müdahale!

Suriye yönetiminin, Hama ve ülkenin çeşitli kentlerinde yaptığı tank destekli operasyonlara batılı ülkelerden büyük duyarlılık! Libya'da katliama girişenler, Bahreyn'i yok sayanlar Suriyeli halkı için (!) girişimlerde bulunuyorlar.

Türkiye de yaptırım uygulasın!

İngiltere Dışişleri Bakanı, Arap devletleri ve Türkiye'nin de Suriye'ye yaptırım uygulaması gerektiğini vurguladı.

İngiltere Dışişleri Bakanı, yönetim karşıtı göstericilere yönelik sert tedbirlere başvuran Suriye yönetimine güçlü bir uluslararası baskı oluşturulmasını istedi.

Bakan, ''Ek yaptırımlar uygulanmasını ve her taraftan daha güçlü bir uluslararası baskı oluşturulmasını gerçekten istiyoruz. Elbette, etkili olması için baskının sadece Batılı devletlerden değil, Arap devletleri ve Türkiye'den de gelmesi gerekir'' diye konuştu.

AB'den Suriye'ye yaptırım

AB, haftasonu Hama'daki karışıklıkların ardından Şam yönetimine karşı yaptırımlar uygulayacağını açıkladı.

AB Yüksek Temsilcisi Caşerine Ashton, düzenlediği basın toplantısında, Şam yönetimine karşı yeni yaptırımlar uygulanacağını belirtti. "Yaptırım politikamızı sürdüreceğiz" diyen  Ashton, Suriye ordusunun pazar günkü baskınını "katliam" olarak nitelendirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.