Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Esad Rejimi Yakında Yıkılacaktır

Siyonist rejim cumhurbaşkanı Shimon Peres, İran'ın Hizbullah ve Hamas vasıtasıyla Ortdaoğu'nun kontrolünü ele almaya çalıştığını ileri sürdü. 

27 Temmuz 2011
Esad Rejimi Yakında Yıkılacaktır

Ramazan ayı dolayısıyla Arap ve İslam dünyasına seslenen Shimon Peres, mesajında İran Hizbullah ve Hamas tehlikesine işaret ederek “Tahran istikrarlı bir Ortadoğu’nun kurulmasını istemiyor. İran’ın istediği gerginlikleri artırarak Lübnan’daki Hizbullah ve Gazze’deki Hamas yoluyla Ortadoğu’nun kortrolünü ele almaktır. Tahran bu iki gruba binlerce füze sağlıyor, bunlar da Lübnan ve Filistin halkı arasında korku ve umutsuzluk yaratıyor” dedi.

Suriye rejimi yakında yıkılacaktır

Siyonist rejim cumhurbaşkanı Shimon Peres konuşmasında Suriye’deki Esad yönetiminin yıkılması gerektiğini de belirterek, Suriye’deki rejim karşıtı muhalifleri selamladı.

Bölgedeki halk ayaklanmaları ile ilgili yorum yapmaktan genellikle kaçınan siyonust rejim şefleri ilk kez açıktan Suriye yönetimini hedef alarak Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Suriye rejiminin dört ay içinde 2.000 kadar sivili katlettiğini ve onbinlercesini de tutukladığını söyleyen Peres “Esad gitmelidir, kısa zaman içinde gidecek” diyen Peres rejim karşıtlarını ise şöyle selamladı:

"Suriye halkı kendi kendini yönetmek istiyor, zorbalar tarafından yönetilmek istemiyor. Onların cesareti büyük bir saygıyı hak ediyor. Gidip gösterilere katılmak kolaydır, ama size ateş edildiği zaman değil. Barış peşinde olan halklar eninde sonunda kazanacaktır, bu da Suriye ile İsrail arasında bir barışa erişmeyi daha da kolaylaştıracaktır. Esad güvenirliliğini kaybetmiş zalim bir diktatördür

Suriye’deki rejim değişikliğinin Suriye ile İsrail arasında bir barış anlaşması imzalanmasının yolunu açabileceğini belirten Shimon Peres “barış peşinde olanlar galip geleceklerdir” dedi.

ABD ve Suudilerden Suriye muhaliflerine Lojistik Destek

Diğer yandan siyonist rejim istihbarat kaynaklarına yakınlığı ili bilenen DEBKA internet sitesi, ABD ve Suudilerin Suriye’deki gösterici ve eylemcilere lojistik destek sağladığını ileri sürdü.

Amerika ve suud istihbarat servislerinin son iki hafta içinde Suriye içindeki muhaliflere binlerce uydu telefonu ulaştırdığını ve bunların muhalefet liderlerine verildiğini ileri süren DEBKA, Amerika’nın ilk defa suriye’deki rejim muhaliflerine doğrudan lojistik destek sağladığını, Suudi Arabistan’ın ise Suriye içine yayın yapmak üzere “Şebab Suriye” (Suriye Gençliği) adlı bir televizyon kanalı kurulmasını finanse ettiğini ileri sürdü.

Esad'a Lübnan ve Irak'tan Destek

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, Lübnanlı bakanla görüştü.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, Lübnan Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Gibran Basil'le bir araya geldi. Görüşmede yeni kurulan hükümet sonrası Lübnan'da yaşananlar ve Suriye'de Beşşar Esad rejimine karşı başlatılan devrim girişimi ele alındı.

Diğer yandan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, temsilcisi Adil Abdulmehdi'yi Beşşar Esad'a gönderdi. Abdulmehdi, Esad'la yaptığı görüşmesinde, Irak'ın Suriye'nin istikrarından yana olduğunu, Suriye'nin son dönemde attığı reform adımlarını desteklediğini belirtti.

Talabani, Mart ayında Esad'la yaptığı telefon görüşmesinde de Suriye'yi hedef alan komploya karşı Suriye'nin yanında yer aldığını bildirmişti.

Irak Cumhurbaşkanı Nuri Maliki ise Nisan ayında Esad'a gönderdiği mektubunda, Irak hükümetinin kardeş Suriye hükümetinin yanında olduğu mesajını iletmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.