Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye İhvanı Özür Dilemelidir

İhvan temsilcisi Milhem ilhem Derubi ve bazı Suriyeli muhaliflerin Paris'te düzenlenen ?Suriye Konferansı'na katılmalarıne tepkiler sürüyor. 

19 Temmuz 2011
Suriye İhvanı Özür Dilemelidir

İhvan-ı Müslimin liderlerinden Milhem Derubi ve bazı Suriyeli muhaliflerin Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen “Suriye Konferansı’na katılmalarına tepkiler sürüyor.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Komitesi Başkanı Velid Seffur, Milhem Derubi’nin Paris konferansına katılmasından ötürü Suriye İhvan-ı Müslimin Hareketi’nden başta olmak üzere konferansa hareketten, işlenen hatayı kabul ederek özür dilemeye çağırdı.

el Hıvar Televizyonu'na konuşan Seffur “Konferansa katılanlar büyük bir hata işlediler. Hata işlediklerini kabullenmeliler. Kim olursa olsun bu konferansa katılanlar, özür dilemelidirler. Derubi de dahil tüm Suriyeliler özür dilemelidir. Biz, topraklarımızı gasbeden, halkımızı sürdün edenlerle bir araya gelemeyiz. Filistin davasının bizde, kudsiyeti vardır” dedi.

Seffur, Milhem Derubi’nin “Siyonist Bernard’ın Suriye halkını desteklediği için konferansta hazır bulunduğu” şeklindeki savunmasına yanıt olarak “Özürleri kabahatlerinden de büyük. Eğer birisi bahane bulmak istiyorsa elbette bulur. Bu bir hatadır. Hatadan geri dönülmesi gerekir” dedi.

Sadreddin Beyanuni, Siyonistlerle ortaklaşa organize edilen konferansa katılan Milhem Derubi'yi kınadığını açıkladı.

Suriye İhvan-ı Müslimin Hareketi'nin Eski Genel Murakıbı Sadreddin Beyanuni, Suriye İhvan-ı Müslimin'in Fransız Siyonistlerin öncülüğünde Paris'te düzenlenen konferansa katılmasına tepki göstererek "kınıyorum" dedi.

Heysem Menna, Abdurrauf Derviş, Muhyiddin Laziki gibi Suriyeli muhaliflerden sonra Beyanuni de al Quds al Arabi Gazetesi'ne yaptığı açıklamasında Milhem Derubi''ye tepki gösterdi. Beyanuni "Ben şimdi, İhvan liderliğinden uzağım. Fakat şahsen bu konferansa katılanları kınıyorum. Suriye İhvan'ı ya da Suriyeli diğer muhaliflerin katılmamasının daha güzel olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

İhvanı Müslimin Genel Sekreteri Riyad El-Şıkfi Şarkul Avsat Gazetesi'ne verdiği demecinde Derubi'nin konferansa katılışının, hareket içerisindeki oylama neticesinde kararlaştırıldığını söylemişti.

el Şıfki "İhvan-ı Müslimin içerisinde ihtilafların olduğu iddiası gerçek dışı. Fransa'daki sempozuma katılma kararını ben kendim almadım. Oylamaya sunuldu ve çoğunluk "katılma" yönünde oy kullandı. Biz ise bu sempozumu desteklemedik" demişti.

Milhem Derubi ise konferansa ilişkin değerlendirmelerde büyük çarpıtmanın olduğunu ileri sürerek, konferansın Antalya'da düzenlenen Suriye İçin Değişim Konferansı tarafından organize edildiğini iddia etmekte.

Rusya Tuday Televizyonu'na yaptığı açıklamasında Derubi "Konferansı düzenleyen, 'Antalya'daki Suriye'de Değişim Konferansı'dır. Fransa'da bir çok din, mezhep ve ırktan insan var. Biz, uluslararası topluma konuşmak istedik. Bu doğrultuda, herhanbi bir din ya da mezhebe karşı durmadık. Bernard Beyefendi'nin duruşu bellidir. Biz, onunla bazı düşüncelerde beraberiz. Suriye davasına uygun olan görüşlerini alırız. Bernard, Paris'teki konferansta yaptığı konuşmasında Suriye halkı için özgürlük istedi."

Derubi, konferansa katılmasından ötürü aldığı tepkilerden sonra konferansın Siyonist yazar Bernard Hevi Levi tarafınan organize edildiğini yalanlasa da konferans başlamadan kısa bir süre önce Orient Tv muhabirinin "Konferansı, Oyunun Kurulı Dergisi ve Antalya'da düzenlenen Suriye Değişimi Konferansı organize ediyor" sözüne tepki göstermemişti.

Kimler Katıldı?

Paris'te düzenlenen Suriye Konferansı'na Ghassan Abboud (Orient TV'nin sahibi) , Eşref Mikdad (Kurtuluş Cephesi) , Mulhim Derubi (İhvan-ı Müslimin), Lama Atassi gibi Suriyeli muhalifler katılmıştı.

Konferansta Fransalı Yahudi Bernard Henri-Levy'nin yanı sıra Fransız Dışişleri Eski Bakanı Bernard Kouchner, Paris Belediye Başkanı Bertrand Dolanueh, Filozof Andre Kluxman, eski başbakan Laurent Fabos ve Ehud Barak'ın danışmanlarından eski milletvekili Alex Goldfarb da katılmıştı.

Konferans sırasında söz alan Likud Partisi Gençlik Kolları Üyesi üyesi Frederick Ansel, "Bazı Araplar hala Siyonizmi "aşağılık" olarak görmekteler. Fakat esasında Siyonizmin, onur ve şeref kaynağı olduğunu bilmelidirler" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.