Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aynı Ailenin Fertleriyiz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, temaslarda bulunmak üzere geldiği Tahran?da İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile bir görüşme yaptı. 

12 Temmuz 2011
Aynı Ailenin Fertleriyiz

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Davutoğlu, "Türkiye ve İran, çok köklü tarihi ilişkilere sahip iki dost ve komşu ülkedir" dedi.

İran'a giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, meslektaşı Ali Ekber Salihi ile başta Suriye'deki olaylar olmak üzere bölgedeki son gelişmeleri ve iki ülke ilişkilerini görüştü.

İkili, üç saatlik bir görüşmenin ardından, ağırlıklı olarak Suriye'deki gelişmelerin öne çıktığı ortak bir basın toplantısında gazetecilerin sorularına yanıtladılar.

"Aynı ailenin fertleriyiz"

İranlı Bakan Salihi; İran, Suriye ve Türkiye'nin tek bir ailenin üyeleri olduğunu ve dolayısıyla Suriye sorununun da aile içinde çözülmesi gerektiğini söyledi. Salihi, "İran, Türkiye ve Suriye tek bir ailenin üyelerleri. Bu aile fertlerinden biri sorunla karşılaşırsa tüm aile üyeleri bu sorunu gidermek için girişimde bulunmalı. Suriye ve Türkiye birbirleri için önemli iki komşu ve İran da her iki ülkenin dost ve kardeşidir" dedi.

İran'ın bölge halklarının meşru taleplerine barışçıl ve diyalog yoluyla olumlu cevap verilmesinden yana olduğunu bildiren Salihi, yabancı güç müdahalesine karşı olduklarının kaydetti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu basın toplantısında bölgede gerçekleşmekte olan gelişmelerin bölge milletlerinin refahı, güvenliği için önemli olduğunu hatırlattı. Davutoğlu, "Bölgedeki halkların meşru talepleri barışçıl yöntemlerle reform süreci içinde karşılanmalı. Her ülkenin kendi yapısına uygun, kendisine has meseleleri vardır. Liderler, halklarının reform isteklerinin gerekli ilgiyi göstermeleriler" diye konuştu.

Davutoğlu ziyaretinde İran Meclis Başkanı Ali Laricani ve İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri ve nükleer başmüzakerecisi Said Celili ile de bir araya geldi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.