Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Türkiye Kaddafi'yi Sildi

Geçtiğimiz günlerde Ankara?nın, Geçici Ulusal Konsey'i Libya halkının meşru temsilcisi olarak tanıdığını açıklayan Davutoğlu, Bingazi'de Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdülcelil ile görüştü.  

04 Temmuz 2011
Türkiye Kaddafi'yi Sildi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libyalı muhaliflerin merkezi Bingazi'de.

Uçuşa yasak bölgeye, özel olarak oluşturulan hava koridorundan giden Davutoğlu, Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdülcelil ile görüştü.

Görüşme sonrası Kaddafi'ye 'git', muhaliflere destek mesajı veren Davutoğlu, Tahrir Meydanı'na giderek halka da seslendi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "İlk kez bu kadar geniş kapsamlı bir heyetle gidiliyor. Bu açıdan önemli" dediği ziyarette, UGK Başkanı Abdülcelil ile yaptığı görüşme sonrası şunları söyledi:

"Halkın reform talepleri yerine getirilmeli, Kaddafi gitmeli, Libya bölünmemeli. Ulusal Geçiş Konseyi'ni Libya halkının meşru temsilcisi olarak tanıyoruz. Ömer Muhtar'ın temsilcisi olduğu bu halk, dünyaya insanlık onurunun ne olduğunu da gösterecektir."

Davutoğlu, temaslarının ardından gösterilerin yapıldığı Tahrir Meydanı'nda halka seslendi.

Meydanda yoğun ilgiyle karşılanan Davutoğlu, halkla bir müddet Arapça konuşup çocuklarla ilgilendikten sonra kürsüye çıkarak kısa bir konuşma yaptı.

Burada da Arapça konuşan Davutoğlu, sözlerine "Ömer Muhtar'ın torunlarına selam olsun" diyerek başladı.

Türkler ile Libyalıların tarih, kader ve geleceklerinin müşterek olduğunu vurgulayan Davutoğlu, Libya'nın geleceğinin geçmişinden daha iyi olacağını söyledi.

Libya halkına Türk halkının ve Başbakan Erdoğan'ın da selamları olduğunu ifade eden Davutoğlu'nun konuşması, zaman zaman sloganlarla kesildi. Libyalılar konuşmanın ardından Davutoğlu'na arabasına gidene kadar eşlik etti.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.