Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Selden Sonra Pakistan'ı Anlattı (Foto)

Camiamızın başarılı foto muhabiri İlhami Yıldırım, Pakistan?da yaşanan sel felaketinin ardından ülkenin tamamını gezerek oluşturduğu fotoğraf karelerini kitaplaştırdı. 

30 Haziran 2011
Selden Sonra Pakistan'ı Anlattı (Foto)

Yıldırım, ülkenin en zor girilen Swat Vadisi’ne bile uzanan bu yolculukta, sellerden etkilenmeyen hiçbir yerin olmadığını gördü. Yirmi milyon insan çaresizdi. Objektifini çevirdiği her yerde, karşısına ya son nefesini vermek üzere olan bir çocuk, ya uzanacak yardım eli bekleyen bir yaşlı ya da hayatta kalanların yaşam mücadelesi çıkıyordu.

Yolculuğu boyunca yaşadıkları o duygusal anları Zeynebiye ziyaretinde, Kasım Alcan'a anlatan Yıldırım, o anların fotoğraf karelerinden oluşan kitabı Alcan'a hediye etti. Ziyaretinde Caferiler üzerine projesinden de bahseden Yıldırım, fotoğraf diliyle kültürümüzü dünyaya tanıtmak istediğini belirtti.

Hatırlatalım ki, Yıldırım'ın Pakistan fotoğrafları geçtiğimiz nisan ayında sergilenmiş ve büyük ilgi görmüştü. Yoğun talep üzerine sergi iki hafta uzatılmıştı.

İlhami Yıldırım kimdir?

Foto muhabiri. 1977 yılında Iğdır’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Iğdır’da tamamladı. 1997’de Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümüne girmeye hak kazandı. Bir yandan eğitimini sürdürürken diğer yandan mesleğe adım attı.  Çeşitli dergi ve gazetelerde çalıştı. Anadolu’yu anlatan belgesellere imza attı. “Belge”, “Sonsuz Matem” ve“Kılıçbalığı Öyküsü” gibi belgeselleriyle ödül alan Yıldırım, belgesel fotoğrafçılığa yöneldi. Gazi Mahallesi ve Şii-Caferiler, halen üzerinde çalıştığı uzun soluklu projeler. Yıldırım, Sabah Gazetesi’nde foto muhabiri olarak mesleğini sürdürüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.