Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD, Taliban ile Barışıyor

ABD'nin Taliban'la barış görüşmeleri yaptığına ilişkin ilk üst-düzey doğrulama Afganistan liderinden geldi. Karzai, ABD'nin Taliban'la görüşmelerde bulunduğunu söyledi.  

20 Haziran 2011
ABD, Taliban ile Barışıyor

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, 'yabancı ülkelerin askeri yetkilileri ve özellikle de ABD'nin' Taliban ile barış görüşmeleri yaptığını kaydetti.

Bu ay başlarında ABD Savunma Bakanı Robert Gates bu yıl sonuna dek Taliban'la siyasi içerikli görüşmeler yapılacağını söylemişti.

ABD Afganistan'daki 97 bin askerini önümüzdeki Temmuz ayında çekmeye başlayacak. Güvenlik alanında tüm sorumluluğunun 2014 yılına kadar Afgan güçlerine devredilmesi planlanıyor.

ABD önderliğinde uluslararası güç 2001 yılında Afganistan'ı işgal edip, Taliban yönetimini devirmişti.

Afganistan'da çatışan taraflar arasında aylardır ön görüşmelerin yapıldığı diplomatlar tarafından daha önce de ifade edilmişti. Ancak görüşmelere ABD'nin dahil olduğuna ilişkin yapılan açıklama, bu görüşmelerin ilk kez resmi olarak doğrulanması olarak değerlendiriliyor.

Karzai, Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlediği basın toplantısında, ABD ile diğer yabancı güçlerin, Afganistan'da yaklaşık 10 yıldır süren savaşa çözüm bulunması amacıyla Taliban'la ön görüşmelerde bulunduğunu belirtti.

Taliban ile barış görüşmeleri yapılmasının güçlü bir savunucusu olarak bilinen Karzai de Afganlıların militan gruplarla görüşmelerde bulunduğuna yönelik açıklamalarda bulunmuştu. Diğer taraftan Afganistan'ın Gazne kentinde yol kenarına yerleştirilen bombayla düzenlenen 2 saldırıda 4 kişinin öldüğü bildirildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.