Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İmam Ali (as) Zeynebiye'de Anıldı (Foto)

Şah-ı Velayet İmam Ali (as) 1455. doğum yıldönümünde, Halkalı Zeynebiye Camii'de Ehlibeyt dostları tarafından anıldı. 

16 Haziran 2011
İmam Ali (as) Zeynebiye'de Anıldı (Foto)

15 Haziran Çarşamba günü Halkalı Zeynebiye Camii'nde, akşam namazının ardından gerçekleşen programda konuşmalar, şiirler, ezgiler yer aldı.

Zeynebiyeli gençlerden Mehti Atam'ın sunduğu program, camiamızın Ehlibeyt meddahlarından Erol Buyruk "Merdan Ali" isimli ezgiyle başladı. Ezginin ardından Zeynebiye Camii İmamı Ş. Yusuf Tazegün katılımcılara seslendi:

İmam Ali; sadece inananların değil, bütün dünya insanlarının hangi dinden mezhepten olursa olsun ya da olmasın kalbinde adalet, özgürlük, erdem, ahlaka sahip olanların kaynağıdır. Öyleyse bu mübarek gün dünyanın tüm özgür insanlara kutlu olsun!

"Şiiliği diğer inançlardan, ideolojilerden ayıran en önemli özelliklerden biri, bu mektebin aşk mektebi olmasıdır. Hiçbir inanç böylesine duygu yüklü değildir. Bir diğer özellik ise Şiilik, onurlu duruşun, özgürlüğün mektebidir. Tarih boyunca Şialar hiç kimsenin boyunduruğu altına girmemişlerdir. İmamlarını, mevlalarını örnek alarak başlarını, kanlarını feda etmişler ama asla zalimin karşısında boyun eğmemişlerdir."

Konuşmasının devamında İmam Ali (as)'ın faziletlerini anlatan Tazegün, İmam Ali'nin yeterince anlaşılamadığı, bu yüzden mazlum kaldığını, beyanının hakkıyla insanlara ulaştıramadığını vurguladı.

Programda ayrıca İmam Ali (as)’ın doğum günü münasebetiyle Zeynebiye Eğitim Derneği Çocuk Kulübü tarafından düzenlenen İmam Ali (as) konulu şiir, resim ve mektup yarışmasında dereceye girenlere ödülleri ZED Yönetim Kurulu Üyesi Seccat Yeşilkaya tarafından verildi.


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.