Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Esed?e Dev Destek Gösterisi

Yüz binlerce Suriyeli, ülkede yaşanan son olaylara yönelik yabancı müdahalelerini protesto etmek ve Cumhurbaşkanı Beşşar Esed?e destek vermek için sokaklara döküldü. 

16 Haziran 2011
Esed?e Dev Destek Gösterisi

El-Alem televizyonunun haberine göre facebook üzerinden örgütlenen Suriyeli gençlerin çağrısıyla düzenlenen gösteriye çeşitli kesimlerden yüz binlerce kişi katıldı.

2 bin 300 metre uzunluğundaki Suriye bayrağıyla birlikte Şam’ın Mezze otobanında yürüyüş yapan yüz binlerce Suriyeli ülkelerine yönelik yabancı müdahalesi istemediklerini ve sonuna kadar Beşşar Esed’in yanında olduklarını ifade eden sloganlar attılar.
 
Cisr eş-Şugur’da üçüncü toplu mezar


Suriye’nin Cisr eş-Şugur kentinde silahlı gruplar tarafından öldürülen güvenlik güçlerinin gömülü bulunduğu üçüncü toplu mezar ortaya çıkarıldı.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın haberine göre 123 polisin öldürülmesinden sonra bölgede operasyonlar başlatan Suriye güvenlik güçleri, kontrol altına aldığı Cisr eş-Şugur kentinde silahlı gruplar tarafından öldürülerek toplu şekilde gömülen asker ve polislere ait üçüncü toplu mezarı ortaya çıkardı.

Suriye güvenlik yetkilileri Cisr eş-Şugur kentindeki silahlı çetelerin kuşatma altına alıp öldürdükleri güvenlik güçlerini toplu şekilde gömdüğünü belirtmiş ve geçtiğimiz hafta da iki toplu mezar bulduklarını açıklamıştı.

Sana haber ajansı, Suriye ordusunun kentte kontrolü ele alıp asayişi sağladıktan sonra çatışmalardan kaçan binlerce kişinin yeniden evlerine dönmeye başladığını bildirdi.

Suriye İletişim Bakanı Adnan Mahmud da güvenlik güçlerinin Cisr eş-Şugur kentini silahlı çetelerden temizlediğini belirterek çatışmalardan dolayı Türkiye’ye sığınan Suriyelilere evlerine dönme çağrısında bulundu.

Suriyeli bakan ayrıca Suriye kızılayının Türk kızılayı ile koordinasyon kurarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin evlerine dönmelerinin kolaylaştırılması için gerekli tedbirleri aldığını ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.