Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Siyonistler Taksim'de Lanetlendi

Siyonist İsrail askerlerinin Filistin?e insani yardım malzemesi götüren Mavi Marmara gemisine gerçekleştirdiği ve 9 Türk?ün öldüğü kanlı baskının yıldönümünde binlerce kişi Taksim?de buluştu. 

31 Mayıs 2011
Siyonistler Taksim'de Lanetlendi

İHH öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte İsrail bir kez daha protesto edildi. Filistin’e insani yardım malzemesi götürmek üzere yola çıkan Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından uluslararası sularda 31 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştirilen kanlı baskını, yıldönümünde protesto etmek için binlerce kişi Taksim’de buluştu. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde Tünel Meydan’da toplanan kalabalık, ellerindeki meşale ve fenerlerle Taksim Meydanı’na kadar yürüdü. Ellerinde Filistin Bayrakları ve İsrail aleyhtarı dövizler taşıyan grup, ‘Kahrolsun İsrail’, ‘İsrail hesap verecek’ şeklinde slogan attı. İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan ve 9 Türk vatandaşının yaşamını yitirdiği Mavi Marmara gemisinin maketi de İstiklal Caddesi boyunca dolaştırıldı.

Taksim Meydanı’nda kurulan platformdan kalabalığa seslenen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, uluslararası toplumun Filistin’de yaşananlara karşı duyarlı olmasını istedi. Yıldırım, “Eğer Filistin’de öldürülen Yahudiler olsaydı, Müslümanlar Yahudilere zulmetseydi biz yine Filistin’e giderdik” şeklinde konuştu. Taksim Meydanı’nın dolduran binlerce kişi, sık sık tekbir getirdi. Etkinlik, ilahi ve şiirlerin okunmasıyla sona erdi.

İsrail Büyükelçiliği önünde Mavi Marmara protestosu

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (Mazlum-Der), İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen)'e üye yaklaşık 20 kişilik grup, Mavi Marmara gemisine İsrail tarafından düzenlenen kanlı baskını, olayın yıldönümünde protesto etti.

Baskının düzenlendiği saatte, İsrail Ankara Büyükelçiliği Rezidansı önünde toplanan grup, yanlarında getirdikleri Filistin bayraklarını sallayıp İsrail aleyhine slogan attı. Protestoda, Mavi Marmara baskınında ölen 9 kişinin büyük afişlere basılmış fotoğrafları da yer aldı.

Mazlum-Der Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, bu baskının uluslararası sularda gerçekleşmesi sebebiyle İsrailli yetkililerin cezalandırılmadığı müddetçe bir insanlık ayıbının işleneceğini ifade etti. Ünsal, İsrailli yetkililerin uluslararası mahkemelerde yargılanması için mücadele etmeye devam edeceklerini dile getirdi. Baskın sırasında Mavi Marmara gemisinde bulunan Mazlum-Der Ankara yetkilisi Hanefi Aslan, o günleri tekrar yaşadığını, kolay kolay unutamayacağını ifade ederek Haziran ayında daha büyük katılımla Gazze'ye doğru tekrar yola çıkacaklarını açıkladı.

Daha sonra rezidansın yan tarafında bulunan parkın açık alanına geçen grup, Filistin bayrağı üzerinde sabah namazı kıldı. Polis protesto sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.