Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Görevimi Yerine Getirdim

Geçtiğimiz hafta tutuklanan Sırp komutan Ratko Mladiç'in, mahkemeye verdiği 'görevimi yerine getirdim' şeklindeki savunmasının, 6 kişilik şahit listesinde Bill ve Hillary Clinton da var. 

31 Mayıs 2011
Görevimi Yerine Getirdim

Elli bin insanın katili Mladiç'in avukatı Miloş Şalyiç, müvekkili Ratko Mladiç'i Belgrad Yüksek Mahkemesi Savaş Suçları Bölümü tutukevinde ziyaret ettikten sonra soruları yanıtladı.

"Lahey'deki savunmanın temel fikri Mladiç'in hiçbir suçun sorumlusu olmadığı, görevini yerine getirerek, kendi milletini savunduğu unsuru olacaktır" dedi.

Şalyiç, "Duruşmaya kimleri tanık olarak çağıracaksınız?" sorusu üzerine, Mladiç'in kendisine 15-20 kişilik bir liste yazdırdığını belirtti.

Bu listede savaş zamanında ABD Başkanı olan Bill Clinton ile şu anki Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un ve savaş zamanında NATO Güneydoğu Avrupa Müttefikleri Komutanı'nın da isimlerinin bulunduğunu belirten Şalyiç, ''Mladiç, bu kişilerin Lahey'deki mahkemeye tanık olarak çağrılmasını istedi. Biz de müvekkilimizin bu talebini yerine getirmek için mahkemeye gerekli başvuruda bulunacağız, Mladiç'in Lahey'e birkaç gün içinde sevk edilmesi gerçekçidir." dedi.

Futbol maçlarında bile görülmüştü

Bosnalı Sırpların siyasi lideri Radovan Karadziç'in 2008 yılında yakalanmasının ardından sıra Ratko Mladiç'e gelmişti. Lahey'deki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi tarafından 1995'te hakkında soykırım ve savaş suçu işlemekten dava açılan Mladiç bir süre Belgrad'da serbestçe yaşamış, hatta futbol maçlarında bile görülmüştü. Ancak eski Yugoslavya cumhurbaşkanı Slobodan Miloseviç'in 2001'de tutuklanmasının ardından ortadan kaybolmuştu.

Mladiç, 1995'te 7 bin 500 Müslüman Boşnak erkek ve çocuğun öldürüldüğü Srebrenitza katliamının da aralarında bulunduğu savaş suçlarından aranıyordu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.