Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mısır'da Vahabi Tehlikesi

Mısır'daki karışıklık ortamını fırsat bilen tekfirci Vahabi zihniyet, ülkede etkin olma çabalarına girişiyor. 

29 Nisan 2011
Mısır'da Vahabi Tehlikesi

Bu amaçla çeşitli toplantılar düzenleyen Vahabi gruplar, Mısır halkı üzerinde etki kurmaya çalışıyor. Ülkenin önde gelen din adamları ise Vahabi tehlikesine karşı, yeni yönetimi önlem alması konusunda uyarıyor.

El Ezher Üniversitesi öğretim üyelerinden Şeyh Alevi Emin, Vahabi ve tekfirci unsurların Mısır’da cami ve ilahi evliyaların türbelerine saldırılarının, Müslümanlar arası mezhebi fitne ve ayrılıklar yaratma doğrultusunda yapıldığını söyledi.   

Şeyh Alevi Emin, yaptığı açıklamada Vahabilerin iddiasının tam aksine evliyaların mezarının yanında namaz kılmak İslam mezhepleri tarafından rivayet edilen hadisler ve İslam tarihi kaynaklarına göre kesinlikle caizdir. Çünkü peygamber efendimizin (s.a.a) bir çok yaranı ilahi evliyaların mezarlarının yanında namaz kılardı. Tarih bu konuda bize açıkça şahitlik etmektedir.

Şeyh Alevi, Mısır makamlarından Selefi, Vahabi ve tekfircilerin içinde evliyaların kabirleri olan cami ve türbelere saldırılarını durdurmalarını ve bu tür fasit ve sapkın gruplara bağlı kişilerden uzak durmalarını isteyerek  “Tekfirci, vahabi ve selefiler, devletlere ve bazı gruplara mali yardımlarda bulunarak Mısır’ın konumunu sarsmak istemektedirler. Mısır, İslam ve Arap ülkeleri arasında ağır bir yere sahip ve Filistin davasına bağlı bir ülkedir. Mısır'da yabancı güçler olan Vahabi ve Selefilerin tefrika ve fitne girişimleri Mısır halkının bilinç ve İslami değerlere olan bağlılığıyla sonuçsuz kalacaktır.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.