Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yemen?de Şiddetli Patlama: 110 ölü

El Kaide militanlarınca yağmalanan mühimmat fabrikasında bir patlama meydana geldi, 110 kişi öldü.  

29 Mart 2011
Yemen?de Şiddetli Patlama: 110 ölü

Haftalardır hükümet karşıtı gösterilere sahne olan Yemen’de bu kez bir mühimmat fabrikasında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Abyan vilayetinde bulunan fabrikadaki patlamada 110 kişinin öldüğünü açıklandı. Bir görgü tanığı da fabrikadan 70 ceset çıkarıldığını gördüğünü aktardı. Sağlık ekipleri hayatını kaybeden ve yaralananlar arasında çevre köylerden gelmiş pek çok kadın ve çocuğun olduğunu bildirdi.

Güvenlik kaynakları, patlamanın El Kaide militanlarınca yağmalanan fabrikada meydana geldiğini duyurdu.

Görgü tanıkları, yağmalanan fabrikaya sabah saatlerinde bölge sakinlerinin mühimmat bulmak amacıyla girdiğini ifade ediyor. Aynı kaynaklar, bu kişilerin Jaar kentine 10 kilometre uzaklıktaki fabrikadan kasalarca mühimmat götürdüğünü de söylüyor. Patlamanın nedeni henüz bilinmiyor.

Yemenli bazı muhalif partiler, diktatör Ali Abdullah Salih’in geniş çaplı tehdit görüntüsü vererek Batı’nın desteğini kazanmak için el-Kaide’nin faaliyetlerine göz yumduğunu öne sürüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.