Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Erdoğan Necef-ül Eşref?i Ziyaret Edecek

Başbakan Erdoğan?ın uzun süre önce planlanan Irak ziyareti bugün başlıyor. Başbakan Bağdat, Necef ve Erbil?de önemli görüşmeler gerçekleştirecek. Gündemde, terörle mücadeleden ekonomik ilişkilere kadar birçok konu var. 

27 Mart 2011
Erdoğan Necef-ül Eşref?i Ziyaret Edecek

Başbakan Erdoğan’ın aylar öncesinden planlanan Irak ziyareti başlıyor. Başbakan’ın ilk durağı Bağdat olacak. Erdoğan Irak'ın başkentinde Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin yanı sıra Başbakan Nuri El-Maliki ile de bir araya gelecek.

Görüşmelerde terörle mücadelede işbirliği ağırlıklı konu olacak. Ekonomik ilişkiler de ön planda olacak. Başbakan Erdoğan, Bağdat’ta Türkiye-Irak İş Forumu’nda iki ülkenin önde gelen işadamlarına hitap edecek.

İlim Şehri’nin kapısı Necef’e de Gidecek

İslam dünyası için büyük önem taşıyan Necef kentinde incelemelerde bulunacak olan Erdoğan Şah-ı Velayet Hz. İmam Ali (as)’in kutsal türbesini de ziyaret edecek. Erdoğan’ın Necef ziyaretinde Büyük taklit mercii Ayetullah Sistani ve Ayetullah Said el Hekim’le de görüşmesi bekleniyor. Başbakanın Necefe yapacağı ziyaret büyük önem taşıyor. Necef’te hummalı bir hazırlık yapılmakta.

Başbakan’ın, Irak ziyaretindeki son durağı ise Erbil olacak. Erbil’e kalabalık bir işadamı topluluğu ile çıkarma yapacak olan Başbakan, Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani’yle de biraraya gelecek.

Başbakan Erdoğan, Erbil’de Havaalanı ve Türkiye’nin Erbil konsolosluğu açılış törenlerine de katılacak.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.