Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Körfez İşbirlikçi Örgütü!

Bahreyn'de dikta yönetimine destek olmak için ülkeyi işgal eden Körfez İşbirliği Örgütü, Libya'da halka destek olmak için (!) operasyonlara tam destek veriyor. 

22 Mart 2011
Körfez İşbirlikçi Örgütü!

Libya'da halkı destekleyen fırsatçı akbabalar, Bahreyn'de kralı destekliyor! Kaddafi'nin düşeceğini anlayan Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden Libya’ya yapılan askeri operasyona tam destek geldi.

Associeted Press haber ajansının bildirdiğine göre Körfez İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Abdurrahman el-Atiye, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Libya’ya askeri operasyon yapan uluslararası koalisyonun bir parçası olduğunu ve koalisyonda kalmaya devam edeceğini açıkladı.

Abdurrahman el-Atiye, Libya’ya yapılan askeri operasyonun amacının bu ülkedeki sivilleri korumak olduğunu belirterek “şu an Libya’da yaşananlar bir askeri müdahale değildir” dedi.

Körfez İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Abdurrahman el-Atiye, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin 1973 sayılı Güvenlik Konseyi kararıyla Libya’ya askeri operasyonlar düzenleyen koalisyon içerisindeki rolünün ne olduğu ve bu iki ülkenin operasyonlara katkısının ne olduğu konusunda açıklama yapmadı.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Rusya’nın talebi ve dönem başkanlığını yürüten Çin’in onayı ile Libya’da yaşanan gelişmeleri görüşmek üzere toplanacağı bildirildi.

Libya'ya yönelik operasyon konusunda Avrupa içerisindeki görüş ayrılıkları ise derinleşiyor. Bulgaristann Başbakanı Boyko Borissov, uluslararası koalisyonun Libya'ya yönelik operasyonlarını, “petrol çıkarlarının güdümünde bir macera” olarak nitelerken, AB üyesi olmayan Norveç'in Savunma Bakanı Grete Faremo da, ülkesinin Libya'ya askeri operasyona katılmak için Akdeniz'e gönderdiği altı F-16 savaş uçağının, komuta sorununa açıklık getirilinceye kadar operasyonda görev almayacağını belirtti.

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini de, Brüksel'deki AB dışişleri bakanları toplantısında, Libya'ya karşı açık bir savaş olmaması, BM kararlarının uygulanması gerektiğini söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.