Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mısır'da Anayasa Referandumu

Mısır Savunma Bakanı Hüseyin Tantavi Başkanlığındaki Yüksek Askeri Konsey?in ülkeyi anayasa değişiklikleri için iki ay içerisinde referanduma götüreceği bildirildi. 

15 Şubat 2011
Mısır'da Anayasa Referandumu

Devrik diktatör Hüsnü Mübarek’in yetkilerini devralan Mısır Yüksek Askeri Konseyi, anaysa değişikliği için iki ay içerisinde ülkeyi referanduma götürecek.

Mısır devriminin başlamasında öncü rol oynayan internet aktivisti gençlerle görüşen konseyin serbest ve demokratik seçimlerin yapılması için gerekli şartları oluşturma doğrultusunda ülkeyi iki ay içerisinde anayasa değişikliği ile ilgili referanduma götürme kararı aldığı bildirildi.

Mısır devrimindeki öncü rolüyle tanınan genç aktivistlerden Vail Ganim, yedi arkadaşıyla birlikte Pazar gecesi Yüksek Askeri Konsey üyeleriyle görüşmüştü.

Görüşme sonrasında açıklama yapan Vail Ganim, Mısır Yüksek Askeri Konseyi’nin halkın taleplerinin karşılanması doğrultusunda anayasa değişikliği için bir referandum yapma kararında olduğunu söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.