Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye Gençliği Lideriyle Buluştu (Foto)

Zeynebiyeli gençler, Zeynebiye Gençlik Komisyonu tarafından hazırlanan programda Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'le buluştular.  

12 Şubat 2011
Zeynebiye Gençliği Lideriyle Buluştu (Foto)

İki yüze yakın Zeynebiyeli gencin katıldığı program 11 Şubat akşamı Zeynebiye Çaybahçesi'nde gerçekleştirildi. Programın başında katılımcılara 16 Aralık 2010'da gerçekleştirilen Evrensel Aşura Merasimi ve 23 Ocak 2011'de gerçekleştirilen tarihi Erbain Matemi görüntülerinden derlenen klip izletildi.

Klibin ardından okudukları üniversitelerde bölümlerinde birinci olan başarılı öğrenciler sahneye davet edildi. Veli Güldoğuş Ege Üniversitesi Makine, Ufuk Akbaba Sakarya Üniversitesi Edebiyat, Ali Ekber Karagöz Kafkas Üniversitesi İktisat, Ali Asker Atam Kültür Üniversitesi İletişim Tasarımı, Mehti İnalkoç Trakya Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği, Hamza Alçiçek İzzet Baysal Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği, İbrahim Turan Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği, Yücel Salman Akdeniz Üniversitesi Maliye Bölümü birincisi ve 2011 Yılı İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Sınavı Türkiye İkincisi.

Sekiz bölüm birincisinin başarıları Özgündüz'e doğum günü hediyesi olarak sunulurken öğrenciler ödüllerini Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün elinden aldı.

Öğrencileri tebrik eden Özgündüz, önümüzdeki sene bu sayının artmasını dileyerek konuşmasına başladı. Konuşmasında Zeynebiye hareketinin ne şartlar ve imkansızlıklar içinde kurulduğunu ve bugünlere geldiğini anlatan Özgündüz, bayrağı bundan sonra yeni nesillerin alacağını ifade ederek "Zor koşullarda babalarınız Zeynebiye hareketinin varolma sürecini tamamladılar. Bir avuç insan, uluslararası merasimlerle dünyaya mesaj verdi. Sizler, artık bu bayrağı alıp daha yükseklerde dalgalandırmalısınız" dedi.

Zeynebiyeli gençlerden markalarına uygun davranmalarını isteyen Özgündüz, "Bu toplum sizden çok şey bekliyor, ZCKM'nin ticari kısmı tamamlandığında oranın gelirini inşaata değil televizyona ve sizlerin üreteceğiniz projelere kullanacağız. Camiyi her halükarda yaparız; ama üniversitelilerle ilgili projeleri öne alacağız."

Özgündüz, konuşmasının ardından soru cevap bölümünde, gençlerin çeşitli konularla ilgili sorularını cevaplandırdı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.