Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Iğdırlılar Turgutlu?da Buluştu (Foto)

Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki Iğdırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği program büyük ilgi gördü. 

07 Şubat 2011
Iğdırlılar Turgutlu?da Buluştu (Foto)

Programa başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz olmak üzere, Zeynebiye Camii İmamı Ş. Yusuf Tazegün, Turgutlu İmam Hüseyin Camii İmamı Ş. Bayram Dalga, MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan, Ahmetli Beldesi Kaymakamı Fuat Gülen, Turgutlu Belediye Başkanı M. Serhat Orhan, Urganlı Belediye Başkanı Halil Daşkan, İzmir Iğdırlılar Federasyonu Başkanı Gürsel Özdemir, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Kemal Yıldız, İlçe Müftüsü M. Vefa Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Turgutlu İmam Hüseyin Camii İmamı Ş. Bayram Dalga, Iğdırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sebahattin Kaya, cami ve dernek yöneticileri tarafından Turgutlu girişinde karşılanan Özgündüz, programın yapılacağı salon sokağı ve girişinde de Turgutlu’daki Ehlibeyt dostlarının sevgi gösterileriyle karşılandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından programda ilk konuşmayı evsahibi Turgutlu Iğdırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sebahattin Kaya yaptı. Kaya katılımcılara hoşgeldiniz diyerek başladığı konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi; Özgündüz’e ve derneği destekleyenlere teşekkür ederek: “Destekler sayesinde Turgutlu’yla yetinmeyip İzmir’deki hemşerilerimizle, değerli liderimiz Özgündüz başta olmak üzere İstanbul’la bütünleştik.” dedi.

Kaya’nın konuşmasının ardından Iğdır’ı tanıtan video film izletildi. Filmin ardından kürsüye MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan geldi. Orhan, doğunun Çukurovası Iğdır’ı Iğdırlıları tanıdıkça daha çok sevdiklerini ifade ederek bu şehrin hemşerilik duygularını hissettiklerini ve aynı milletten olduklarını gösterdiklerini vurguladı. Iğdır’ın kültürüyle, tarihine sahip çıkmasıyla bu ülke için önemli olduğunu söyleyen Manisa milletvekili, derneğe başarılar diledi.

Orhan’ın ardından Ahmetli Beldesi Kaymakamı Fuat Gülen, Turgutlu Belediye Başkanı M. Serhat Orhan ve İzmir Iğdırlılar Federasyonu Başkanı Gürsel Özdemir konuşmalarını yaptılar.

Programda son konuşmayı Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz yaptı. Konuşmasında hicret olayına değinen Özgündüz, Turgutlu’daki Iğdırlıların da hicret edip yerleştikleri bu şehirde, komşularıyla iyi geçinip örnek olduklarını söylerek, “Sizler, İmam Ali (as)’ın Şia tanımına uygun, birbirini seven, dayanışma içinde olan, içinde yaşadıkları toplumda barış unsuru olan, bulundukları bölgeye barış unsuru olan kimselersiniz. Peygamber Efendimiz (sav) de komşu hakları üzerinde önemle durmuştur. Turgutlulu canlarım, kardeşlerim; sizler hakikaten Kufeli olmadınız. 25 yıl bundan önce gönül birliği içerisinde burada temelini attığımız hareketin yanında olduğunuzu çeşitli dönemlerde ortaya koydunuz. Bundan ötürü de sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Özgündüz, konuşmasında hicretin aşamalarını anlatarak Hz. Ebu Talib’in Mekke döneminde, Hz. Ali’nin Medine döneminde İslam’ın koruyucusu olduğunu vurguladı.

Sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında birlik mesajları veren Özgündüz, bağnazlara rağmen birliğimizi koruyacağız, dedi.

Caferilerin Gazi Meclis’te temsil edilme arzusunun milli birlik ve ülkeye hizmet etme arzusu olduğunu vurgulayan Özgündüz, bu camianın buna layık olduğunun altını çizdi:

“Seçme yanında seçilme hakkımızı tanıyan, ülkemizin birliğiyle sorunu olmayan her partiye eşit mesafedeyiz. Ege Bölgesi’nde yüz binlerce Azeri-Caferi vatandaşımız var, bunun temsile yansıması tek milletvekiliyle de yeterli değildir. Gazi Meclis’te biz de temsil edilmek istiyoruz. Bu arzu, milli birlik ve ülkeye hizmet etme arzusudur, bu millet de buna layıktır.”

Programın sonunda Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’e ve bazı katılımcılara Turgutlu Iğdırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından plaket verildi.

Özgündüz, programın sonunda Turgutluların yoğun ilgisi eşliğinde salondan ayrıldı.

İmam Rıza (as)’ın şehadeti münasebetiyle ihsan yemeğinin verildiği Manisa'daki programa yirmiye yakın Zeynebiyeli genç de katıldılar.

Programa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da mesaj göndererek katılımcılara selamlarını iletti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.