Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İzmir'de Erbain (Foto)

İzmir Bayraklı?da Ehlibeyt Derneği tarafından düzenlenen Erbain programına Ege Bölgesi'nin çeşitleri yerlerinden katılımlar oldu. 

25 Ocak 2011
İzmir'de Erbain (Foto)

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde Ehlibeyt alimlerinden Ş. Rahman Karanlık günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yaptı.

Programa İran’dan katılan meddah Keyvan İftihari mersiye ve sinezenleriyle İmam Hüseyin (as) aşıklarını çoşturdu. Programa Ehlibeyt alimlerimizden Ş. Ali Atalay, Manisa’dan Ş. Göksel Atalay, Çamdibi’nden Ş. Ali Carfi, Bayraklı’dan Ş. Rahman Karanlık, Ş.Serdar Bayro ve Turgutlu cemaatı iştirak etti.

Yoğun katılımın olduğu programda özellikle genç katılımın olması dikkat çektiği merasimde Hz.Zeyneb (as)'ın ilahi öğretileri ayakta tutmasının bugüne yansımasına değinildi. Şiir ve makalelerle duygusal anlar yaşanan programda, mersiye ve sinezenlerle Hüseyin (as) aşıklarının gözyaşları sel oldu aktı.

Program verilen İmam ihsanıyla sona erdi.


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.