Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İstanbul Bağcılar'a Akın Ediyor

İmam Hüseyin (as)'ın şehadetinin kırkıncı günü münasebetiyle milyonlar Kerbela'ya akın ederken ülkemizdeki Müslümanlar da Bağcılar'a akın ediyor. 

23 Ocak 2011
İstanbul Bağcılar'a Akın Ediyor

Bağcılar Olimpik Spor Salonunda yapılan anma etkinliği CAFERİDER, CEM VAKFI ve TİYEMDER’in ortaklaşa düzenledikleri etkinliğe, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı, Küçükçekmece, Başakşehir ve Bağcılar Belediye Başkanları da iştirak edecekler. Törene ayrıcı Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Caferi alimleri, cami dernekleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gazetecler, yazarlar ve her kesimden binlerce Huseyn dostu katılacak.

CEM Tv ve Irak televizyonu Al Forat'ın canlı yayından vereceği törene İstanbul'un çeşitli bölgelerindeki Ehlibeyt mescitlerinden ve kurumlarından otobüsler kalkacak.

13.30'da başlayacak tören bir ilke de imza atacak. Alevi, Caferi ve Ehlisünnet kurumları tarihte ilk kez İmam Hüseyin'in matemini ortaklaşa düzenledikleri bir etkinlikle anacak. Bu, Türkiye'nin milletçe Ehlibeyt'in yanında olduğunun, İmam Hüseyin sevgisinde birleştiğinin tescili olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.