Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Milyonlar Kerbela'ya Akın Ediyor

Hz. Hüseyin'in (a.s) zalim Yezid ordusu tarafından şehid edilişinin 40'ncı günü olarak anılan Erbain merasimlerinin yıldönümü eşiğinde milyonlarca Ehlibeyt aşığı Kerbela'ya akın etmeye başladı. 

22 Ocak 2011
Milyonlar Kerbela'ya Akın Ediyor

Erbain merasimleri münasebetiyle Irak güvenlik güçleri şehirler arasında ciddi önlemler alırken, merasimlere katılmak üzere başta İran olmak üzere, Suriye, Kuveyt, Bahreyn, Lübnan diğer İslam ülkelerinden de kalabalık kitlelerin Irak'a gitmekte olduğu bildiriliyor.

Irak'ın değişik kentlerinden Kerbela'ya giden ziyaretçiler için caddeler üzerinde halk hayır ve hasenat olarak geçici dinlenme ve konaklama yerleri oluştururken, Irak hükümeti de, İslam düşmanı ve mezhepler arasında fitne çıkarmak isteyen güçlerin bu merasimleri kana bulamaya dair şeytani senaryoları konusunda halkı uyararak merasimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için çaba gösterilmesi çağrısında bulundu.

Irak'ın önde gelen televizyon kanallarından Al Forat, 23 Ocak Pazar günü Kerbela'yla birlikte İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Salonu'ndan canlı yayın gerçekleştirecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.