Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Atina'da Katiller Zirvesi

Son asırda Müslüman Türk kanıyla beslenen Pontusçu ve Taşnakçı zihniyet, Atina buluşmasında dünyanın gözünün içine baka baka, utanmadan Türkiye'yi suçladı!  

19 Ocak 2011
Atina'da Katiller Zirvesi

Atina'yı ziyaret eden işgalci Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan'ı ağırlayan Yunan Cumhurbaşkanı Karolos Papulias’tan, Başbakan Papandreu'nun barış ve dostluk mesajlarının aksine Türkiye'ye sert mesajlar geldi.

1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını desteklediklerini söyleyen Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulias, "Pontus soykırımı da aynı barbarlar tarafından yapılmıştır" dedi.

Türkiye'nin bir yandan Avrupa Birliği’ne üye olmak istemesine rağmen diğer yandan komşu Ermensitanile arasındaki sınırları kapatmasını kabul adilemeyecek bir durum olarak niteleyen Papulias, ayrıca Türkiye'nin Avrupa üyeliğiyolundaki en büyük engelin de Kıbrıs sorunundan kaynakladığını sözlerine ekledi.

İşgalci Sarkisyan'ın onuruna verilen akşam yemeğinde konuşan Yunanistan Cumhurbaşkanı, Ermeni ve Yunan halklarının tarihi bağları olduğundan söz ederken, "1915 soykırımı ile Pontus soykırımı aynı barbarlar tarafından yapılmış; halklarımızın katletilmesine yol açmıştır" şeklinde konuştu.

Ermeni Devlet Başkanı Sarkisyan da, ‘zor bir komşu’ olarak tanımladığı Türkiye'nin, güçlü konumu nedeniyle her şeyi hemen talep etmesindenşikayet etti. Sarkisyan ayrıca, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğinde, "Komşularıyla iyi ilişkiler kurması ve Ermeni soykırımını kabul etmesi" şartının koşulmasını talep etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.