Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Küçükçekmece'de Ağla Matem'dir Konseri

Küçükçekmece Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği Muharrem ayı özel konserinde mersiyeler seslendirilecek. 

28 Aralık 2010
Küçükçekmece'de Ağla Matem'dir Konseri

30 Aralık Perşembe günü 19.30'da Sefaköy Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek konsere Ehlibeyt dostlarının büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Küçükçekmece Belediyesi kültür sanat etkinlikleri aralık ayı kitapçığında Mersiyehan Celal Yılmaz'ın vereceği "Ağla Matem'dir" konseri şu ifadelerle yer aldı:

İslam dinini yaşayan toplumlardaki “zamanın üzerinden yaşanan ritüellerde “ son derece önemli olan Muharrem ayı, İslamiyet’ten önce var olan kadim dinlerden beri önemli olmakla birlikte özellikle Hz. Muhammed (SAV)’in hicretinden sonra 61 yılında yaşanan elim vakıa ile birlikte İslam toplumu üzerinde kapanması mümkün olmayan büyük bir yaraya dönüştü. Hicri Muharrem 61 tarihinde (10 Ekim 680) Kerbela’da Hz. Hüseyin, ailesi ve Ehl-i Beyt-i Mustafa’nın birçok müntesibinin şehit edildiği bu olay bütünüyle ele alındığında hala aşıkların gönüllerini yaralamaya devam etmektedir. Tarihi süreç içinde Osmanlı kültüründe de bu hazin olay hiç unutulmamış ve kültürümüzde büyük bir Muharrem geleneği olarak matem havasında yaşanmıştır. İşte bu gelenekten ve hislerden yola çıkılarak Türk Tekke Musiki’nde son derece önemli bir yere sahip Muharrem ayına özel eserler ile önemli bir projeye imza atılıyor. Bu aya özgü son derece hassas anlamlar taşıyan bu matem kültürü Küçükçekmece Belediyesi’nin himayelerinde “Ağla Matemdir” konseri ile konunun hassasiyetine sahip halkımızla buluşuyor. Gönlümüzdeki arzumuz konser boyunca da icra edilecek olan mersiye, maktel ve muharremiyeler ile bu facianın aşıkların gönüllerinde açtığı yarayı bir nebze olsun sizlerle paylaşıp, akıttıkları matem yaşlarına ortak olmaktır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.