Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Halkalı'da Tarihi Aşura (Foto)

İstanbul Halkalı'daki Aşura Matem Merasimi'ne Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir başbakan katıldı. 

16 Aralık 2010
Halkalı'da Tarihi Aşura (Foto)

Peygamberimizin "Hüseyin bendendir, ben de Hüseyin'denim" dediği İmam Hüseyin'in şehadetinin 1371. yılı İstanbul Halkalı'daki Aşura Meydanı'nda büyük bir merasimle anıldı. Törene Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün talepleri ile Erdoğan'ın birlik mesajları damgasını vurdu.

16 Aralık Perşembe günü sabah erken saatlerden itibaren İstanbul'daki Ehlibeyt dostları soğuk havaya ve yağmura rağmen Aşura Meydanı'nı doldurmaya başladı. TRT ekranlarının başarılı sunucusu Serdar Tuncer'in sunduğu tören, Ehlibeyt alimlerinden Ş. Alican Görel'in okuduğu Kur'an-ı Kerim'le başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, İran İslam Cumhuriyeti Dini Lideri Ayetullah S. Ali Hamanei'nin uluslararası ilişkiler danışmanı Dr. Ali Ekber Velayeti, Devlet Bakanı Faruk Çelik, CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, Eski bakanlardan İstemihan Talayhan ve İlhan Aküzüm, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, CEM Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Cemal Canpolat, EHDAV Başkanı Ş. Ali Yeral, AKAD Başkan Yardımcısı Abdullah Yeniocak, Ş. Mehmet Altınpınar,AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, çeşitli ilçelerin belediye başkanları, sivil toplum örgütleri temsicileri, İran, Irak ve Azerbaycan konsoloslarının da katıldığı "Evrensel Aşura Matem Merasimi"nde, yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda Ehlibeyt dostu katıldı.

Merasimde ilk konuşmayı Evrensel Aşura Matem Merasimi'ni organize eden CAFERİDER'in başkanı Av. Sinan Kılıç yaptı. Kılıç'ın ardından Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz katılımcılara seslendi. Özgündüz'ün konuşmasının tam metnini okumak için tıklayınız.

Özgündüz'ün ardından EHDAV Başkanı Ş. Ali Yeral, onun ardından da CEM Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Canpolat selamlama konuşmaları yaptılar.

Daha sonra İran İslam Cumhuriyeti Dini Lideri Ayetullah S. Ali Hamanei'nin uluslararası ilişkiler danışmanı Dr. Ali Ekber Velayeti, İmam Hüseyin'in matemine katılan Ehlibeyt aşıklarına seslendi.

Törenin son konuşmacısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dı. Erdoğan Halkalı'daki Evrensel Aşura Matem Merasimi'ndeki konuşmasında Kerbela acısının milletimizin ortak acısı olduğunun altını çizerek İmam Hüseyin'in faziletlerini anlattı. Erdoğan'ın konuşmasının tam metnini okumak için tıklayınız.

Erdoğan'ın ardından Kur'an'ın Kurbanı Hüseyin adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Katılımcılar Kerbela faciasının çeşitli boyutlarıyla anlatıldığı oyunu gözyaşlarıyla izledi.


Aşura 2010 Fotoğraf Albüm İçin Tıklayınız

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.