Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bursa'da Aşura Hazırlığı

Cem Tv'deki Muharrem Sohbetleri'nin konuğu olarak İstanbul'a gelen Bursa Ehlibeyt Camii İmamı Ş. Ehed Talan, Bursa'da düzenlenecek olan Aşura programı hakkında Zeynebiye.com'a bilgi verdi. 

12 Aralık 2010
Bursa'da Aşura Hazırlığı

16 Aralık Perşembe günü Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi'ndeki program hakkında bilgi veren Talan "Allah cümlemizin ezadarlığını kabul etsin inşallah. Türkiye’nin birçok yerinde bu ayda yas tutulduğu gibi Bursa'da da Muharrem ayı merasimi tutulmaktadır ve iki senedir Aşura matem merasimi Yıldırım Spor Kompleksi'nde tutulmaktadır. Bu seneki programa Yıldırım Belediyesi'nin katkıları oldu, bu konuda da katkısı geçenlere teşekkür ediyoruz. Bursa'daki dört camimizde akşam namazına müteakip sinezanlar, desteler, sohbetler olmaktadır. Bursa'daki dört Ehlibeyt mescidinde, Ehlibeyt Camii, İmam Hüseyin Camii, Hz. İmam Mehdi Camii, Hz. Nur Muhammediye Camii İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitleri için yas tutulmaktadır. İnşallah Aşura töreninde, Yıldırım Spor Kompleksi'nde çeşitli etkinlikler olacaktır. Yurt içinden ve yurt dışından önemli misafirlerimiz konuşmalar yapacak. Diyanet'ten sorumlu bakanımız Sayın Faruk Çelik Halkalı'daki Aşura'ya katılacağından Bursa'ya gelemeyebilir, fakat biz davetimiz ilettik; bu vesileyle de buradan davetimizi yinelemiş olalım. Bursa il müftümüz, büyükşehir belediye başkanımız davetliler arasında." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Halkalı'daki Evrensel Aşura Matem Merasimi'ne katılımına değerlendiren Talan, "Geçtiğimiz hafta Bursa'da bir alim arkadaşımla birlikte televizyon programımız vardı. Orada da bunu bize sordular, teyit ettik o programda. Sonrasında buna ve minberlerimizde Cuma hutbesinde yer verdik. Bu, Aşura'nın bizler için ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir, diğer taraftan sevindiricidir ki her Müslüman artık yavaş yavaş Peygamberin Ehlibeyt'ine karşı olan görevini yerine getirmeye çalışıyor. Milletimizin birleşmesi, biraraya gelmemiz, Ehlibeyt'in ve Kuran'ın etrafında toplanmakla hasil olacaktır. Başbakanımız bu noktada isabetli bir karar alıp adım atmışlardır, inşallah bu diğer devlet büyüklerimize bir örnek olur." dedi.


Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.