Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerbaycan'da Aşura Hazırlıkları

Ehli-beyt (as) sevenlerin vatanı olan Azerbaycan?ın her bir köşesinde İmam Hüseyin (as) ve onun kahraman ashabının Kerbela?da şehit olmalarının anma törenleri düzenleniyor. 

08 Aralık 2010
Azerbaycan'da Aşura Hazırlıkları

İslam dünyası Muharrem ayının girmesiyle mateme bürünüyor. Ülkemizle birlikte Azerbaycan'ın dört bir yanında bu ayda tek gündem İmam Hüseyin ve Kerbela.

Başkent Bakü başta olmak üzere ülkenin her şehrinde camilerde ve türbelerde toplanan İmam Hüseyin aşıkları ağıt ve mersiyelerle gözyaşları dökerek sinelerini dövüyorlar.

Azerbaycan'daki matem merasimlerine her yıl daha büyük kitlelerin katıldığı görülürken, gençlerin sayısının bir hayli arttığı da gözleniyor.

Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade'nin, bu yıl da Aşura merasimini Bakü'deki Tezepir Camii'nde geçirerek burada kan bağışında bulunması bekleniyıor.

Kafkas Müslümanları İdaresi Gaziler Şurası, Muharrem ayı sebebiyle yayınladığı fetvada, Azerbaycan halkına başsağlığı dileyerek hak ve adalet uğruna şehit edilen İmam Hüseyin ve ashabının mesajının diri tutulması gerektiğini vurguladı. İmam Hüseyin için tutulacak matem meclislerine önem verilmesi isteyen Gaziler Şurası, halkı kan akıtmak yerine kan vermeye davet etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.