Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aşura Hazırlıkları Tüm Hızıyla Sürüyor

CAFERİDER Genel Sekreteri ve Evrensel Aşura Matem Merasimi Tertip Komitesi Koordinatörü Kasım Nas 16 Aralık Perşembe günkü törenin hazırlıkları hakkında bilgi verdi. 

08 Aralık 2010
Aşura Hazırlıkları Tüm Hızıyla Sürüyor

Peygamberimizin torunu İmam Hüseyin (as) ve 71 yareninin Kerbela çölünde susuz şehit edilişlerinin 1371. yılında Halkalı Aşura Meydanı'nda yüz binlerin buluşmasına sayılı günler kaldı. Bu büyük töreni düzenleyen CAFERİDER'de hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

CAFERİDER Genel Sekreteri ve Evrensel Aşura Matem Merasimi Tertip Komitesi Koordinatörü Kasım Nas, devam eden hazırlıklar ve yapılan toplantılar hakkında Zeynebiye.com'a konuştu. Aşura gibi büyük merasim için aylar öncesinden çalışmalara başladıklarını belirten Nas, "16 ayrı komitede arkadaşlarımız büyük bir gayret içerisinde merasimin kusursuz geçmesi, mesajının güçlü olması için ellerinden geleni yapıyorlar, Allah hepsinden razı olsun. Bizler de dernek olarak, koordinasyon ve tören içeriği konularına yöneldik." dedi.

Devam eden faaliyetler konusuna da değinen Nas, "5 Aralık Cumartesi günü işadamı, esnaf ve bürokratlarımızın katılımıyla düzenlediğimiz finans ve istişare toplantısına ilgi büyük oldu. Hemen peşinden İstanbul'daki Ehlibeyt alimlerimizin iştirak ettiği bir değerlendirme toplantısı yaptık. Alimlerimizin büyük duyarlılık gösterdiği bu toplantıda, kendilerinin görüş, öneri ve eleştirilerini dinledik. Geçmiş yıllarda düzenlenen törenlerde yaşanan eksikliklerin giderilmesine yönelik çalışmalara başladık. Merasimde görev yapan komitelerle belirli aralıklarla toplanıp değerlendirmeler yapıyoruz.

Son yıllarda Evrensel Aşura Matem Merasimi'ne ilgi hızla büyüyor, ülkemizin yetkili organlarından üst düzey katılımlar gerçekleşiyor. Bu ilgi ve dikkat, bu merasimin halkımızın ortak değeri olduğunun en bariz numunesidir. Tabi nihayetinde programı organize eden ekibin sorumluluğu her geçen yıl artıyor. Allah emeği geçen herkesten razı olsun." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.