Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Fatih'te Ali Şeriati Sempozyumu (Foto)

Ünlü sosyolog, düşünür, yazar ve aktivist Dr. Ali Şeriati Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sempozyumla anıldı. 

06 Aralık 2010
Fatih'te Ali Şeriati Sempozyumu (Foto)

5 Aralık Pazar günü gerçekleşen sempozyumda Prof. Dr. Hüseyin Hatemi ve Kenan Çamurcu, Nurbay Korhan'ın moderatörlüğünde katılımcılara Dr. Ali Şeriati'yi anlattı. Önder Şair'in okuduğu Kur'an-ı Kerim'le başlayan sempozyumda programın organizatörlerinden Ercan Alagöz açılış konuşmasını yaptı. Alagöz konuşmasında Şeriati'nin hayatından ve mücadelesinden bahsetti.

Programda konuşan Prof. Dr. Hüseyin Hatemi "Ali Şeriati yaşasaydı, bugün basılan kitaplarında mutlaka düzeltmeler yapardı. Şeriati'nin kitaplarını okuyunca içinde bulunan bazı yanlışları görerek, ayıklayarak okumanızı tavsiye ederim." dedi.

Hatemi'ye katılmadığını ifade eden Araştırmacı Yazar Kenan Çamurcu ise "Pirincin içindeki taşlara vurgu yapan Hatemi hocamla aynı fikirde değilim; Ali Şeriati gibi düşünürlere günümüzde daha çok ihtiyaç var, coşkuyla akan berrak suyun içinde ufak tefek birkaç çakıl taşlarını görmemek gerekir." dedi.

Konuşmaların ardından Ali Şeriati hakkında slayt gösterisi izletildi; daha sonra konuşmacılar dinleyicilerden gelen soruları cevaplandırdı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.