Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ehlibeyt Alimleri Aşura İçin Toplandı (Foto)

İstanbul'daki Ehlibeyt mescitlerinin alimleri ve dernek yöneticileri 16 Aralık Perşembe günü Halkalı Aşura Meydanı'nda gerçekleşecek olan Evrensel Aşura Matem Merasimi münasebetiyle bir araya geldiler. 

06 Aralık 2010
Ehlibeyt Alimleri Aşura İçin Toplandı (Foto)

5 Aralık Pazar günü gerçekleşen toplantı Esenyurt Allahuekber Camii İmamı Ş. Yakup Yaşlak'ın okuduğu Kuran-ı Kerim ile başladı. CAFERİDER Alimler Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan'ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda CAFERİDER Genel Sekreteri Kasım Nas, bu sene Aşura Merasimi ile ilgili hazırlıklar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Nas, İstanbul'da Ehlibeyt mescitlerinin olduğu her bölgeye otobüs gönderileceğini söyledi.

Nas'ın sunumunun ardından katılımcılar Evrensel Aşura Matem Merasimi'ne yönelik öneri ve fikirlerini sundular.  Toplantıda, CAFERİDER Alimler Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan, Bağcılar İmam Ali Camii İmamı Ş. Hasan Karabulut, CAFERİDER Alimler Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Kayışdağı İmam Hüseyin Camii İmamı Ş. Mehdi Aksu, Tepeüstü Mehdiye Camii İmamı Ş. Rıza Bahşi, Zehra Tv Türkiye Temsilcisi Ş. Cevat Gök,  Parseller Hz. Resul-i Ekrem Camii İmamı Ş. Ammar İlter, Esenyurt Hz. Cafer-i Tayyar Camii İmamı Ş. Ahmet Kamacı, CAFERİDER Alimler Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Ş. Muhammed Kıtay, Esenyurt Allahuekber Camii İmamı Ş. Yakup Yaşlak, Tahtakale Hz. Zeyneb-i Kubra Camii imamlarından Ş. Ali Koç, İkitelli Hz. Ebu Talib Camii İmamı Ş. Hüseyin Çaça ve CAFERİDER Alimler Yüksek İstişare Kurulu Başkanı H.Ş. Abdullah Turan merasime ilişkin görüş, öneri ve eleştirilerini sundular. Toplantıda Şahintepe İmam Rıza Camii İmamı Ş. Seyyid Musa Atış, Esenyurt İmam Hasan Camii İmamı Ş. Turgut Beyhan, Tahtakale Hz. Zeynebi Kubra Camii İmamları Ş. Furuddin Koç ve Ş. Ehed Solhan İkitelli Hz. Ebu Talip Camii İmamı Ş. Ali Salmanlı, Zeynebiye Camii İmamı Ş. Yusuf Tazegün, Bayramtepe Alemdar Camii İmamı Ş. Şirali Bayat, Arnavutköy Hz. Fatımatüz Zehra Camii İmamı Ş. Ziya Gök, Ş. Zafer Kamacı da hazır bulundular.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.