Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

2010 Aşura İstişare Toplantısı (Foto)

CAFERİDER'in organize ettiği Aşura İstişare yemeğine Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün yanısıra, çok sayıda Ehlibeyt alimi, dernek temsilcileri ve işadamları, bürokrat ve esnaflar katıldı. 

06 Aralık 2010
2010 Aşura İstişare Toplantısı (Foto)

Zeynebiye Camii İmamı Ş. Yusuf Tazegün'ün sunduğu programda yemeğin ardından Bağcılar İmam Ali Camii Ş. Hasan Karabulut katılımcılara seslendi. Ehlibeyt mektebini bu günlere taşıyan alimlerimizi ve ecdadımız rahmetle yad eden Karabulut "O alimlere ve o ecdada minnettarız ki, onlar bize bu yolu bıraktılar. Ülkemizde 25 yıl öncesine baktığımızda, dışarıya çıkmaya tereddüt eden bir toplum, bugün ülkenin en önde gelen temsilcileriyle İmam Hüseyin'in hak davasını anıyor. Ülkemizde bu bayrağı yükselten ulemamıza ve ulemamızın başında önderimiz H. Selahattin Özgündüz'e Allah uzun ömürler versin. Bu sofra hakkın mesajını duyurma sofrasıdır. Huseyn'in adını yaşatma şerefini bize nasip ettiği için Allah'a şükürler olsun." dedi.

Karabulut'un konuşmasının sonunda okuduğu anlam yüklü dualara Ehlibeyt dostları yürekten aminlerle eşlik ettiler.

Programın evsahibi CAFERİDER'in başkanı Av. Sinan Kılıç ise tüm katılımcılara hoşgeldiniz diyerek, Halkalı'daki Aşura töreninin taşıdığı misyona dikkat çekti. "Dünyaya örnek, numune gösterilen bu Aşura töreni, sizin katkılarınızla yapılıyor. Her geçen sene daha nitelikli, mesaj gücü ve etkisi yüksek bir tören düzenleme gayreti içerisindeyiz." dedi.

Kılıç'ın ardından Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, kürsüye davet edildi. Özgündüz, şunları söyledi:

"Allah size Ehlibeyt yolunda daha güzel programlar yapmayı nasip etsin. Mevcut potansiyelle elimizden gelen imkanı gösterip böyle bir program ortaya koyuyoruz. Ancak bunu diğer yerlerdeki programlarla kıyaslayıp rehavete düşmek yerine daha da iyi nasıl yapabiliriz, buna kafa yormalıyız." dedi.

Allah yoluna harcananların en iyi harcama olduğunu Hel Eta kıssasını örnek vererek anlatan Özgündüz, "Dünyanız için de ahiretiniz için de en değerli yatırımınız Resulullah ve Ehlibeyt'inin yolundaki harcamalarınızdır. Sizin daha hayırlı harcama da daha kazançlı harcama da budur." dedi.

Özgündüz'ün konuşmasının ardından İkitelli Hz. Ebu Talip Camii İmamı Ş. Ali Salmanlı'nın sunumunda Ehlibeyt dostları katkılarını bildirdiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.