Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hatay'da Muhteşem Gadir Hum Bayramı (Foto)

Ülkemizdeki Gadir Hum kutlamalarının en görkemlisinin gerçekleştiği Hatay'da Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) tarafından organize edilen törene binlerce Ehlibeyt dostu katıldı. 

24 Kasım 2010
Hatay'da Muhteşem Gadir Hum Bayramı (Foto)

23 Kasım Salı günü Antakya Kapalı Spor Salonu'ndaki Gadir Hum kutlamalarına başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz olmak üzere Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Genel Başkanı Ş. Ali Yeral, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Ayetullah Sadık Şirazi'nin temsilcisi H. Ş. Celal Meaş, İran Uluslararası El Mustafa Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Dr. Resul Abdullahi, CAFERİDER Alimler Yüksek İstişare Kurul Başkanı Ş. Abdullah Turan, Hz. Ebu Talip Camii İmamı Ş. Ali Salmanlı, Kıble Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ş. Kadir Akaras, Adıyaman İmam Hüseyin Kültür Derneği Başkanı Ş. Hüseyin Alagöz, Ehlibeyt alimlerinden Fazıl Agiş ile Alican Görel, Hatay milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve binlerce Ehlibeyt dostu katıldı.

Kur'an karisi Kemal Akar'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın ilk konuşmasını evsahibi Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Genel Başkanı Ş. Ali Yeral yaptı. Yeral, 2000 yılından bu yana geniş kitleler tarafından kutlanan Gadir Hum Bayramı'nın önemine vurgu yaptığı konuşmasında, dinin kemale erdiği bu kutlu günü yıllarca gizli kutladıklarını fakat gelinen noktada bu bayramın artık ülkemizin gündemine taşındığını ifade etti.

Yeral'ın ardından CHP Hatay milletvekili Gökhan Duran katılımcılara seslendi. Duran bu büyük günün artık resmi tatil ilan edilmesi gerektiğinin altını çizerek, TBMM'ne bu konuya ilişkin bir kanun teklifi vereceğini söyledi.

Duran'ın ardından Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz kürsüye geldi. Özgündüz, sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında EHDAV'a Ş. Ali Yeral'a ve Hataylı Ehlibeyt dostlarına gayretlerinden ötürü teşekkür ederek Gadir Hum'u anlattı. Ülkemizin her kesiminin Ehlibeyt sevgisinde birleştiğini vurgulayan Özgündüz, dinin tevhid, nübüvvet ve imametle tam olacağını söyledi.

Özgündüz'ün ardından Ehlibeyt meddahlarından Ş. Alican Görel, İmam Ali ile ilgili bir kaside okudu. Görel'e salonu dolduran binlerce kişi de eşlik etti.

Daha sonra Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, kürsüye gelerek katılımcılara seslendi. Gadir Hum'un tarihi boyutu üzerine akademik bir konuşma yapan Baş, Ehlibeyt ve İmam Ali üzerine gizli kalmış gerçekleri kaynaklarıyla tek tek açıkladı. Ehlibeyt üzerine ülkemizde yeterince çalışma yapılmadığını belirten Baş, bu alanda ünversitelerin kurulmasını istedi.

Baş'ın ardından Kıble Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ş. Kadir Akaras bir selamlama konuşması yaptı.

Akaras'ın ardından programa Irak'ın kutsal şehirlerinden Necef'ten katılan Ayetullah Sadık Şirazi'nin temsilcisi H. Ş. Celal Meaş, Hataylılara hitap etti. Kutsal diyarlardan İmamların selamlarını getiren Meaş, konuşmasında Gadir Hum ve Aşura'nın önemine değindi.

Meaş'tan sonra İran Uluslararası El Mustafa Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Dr. Resul Abdullahi, sonrasında da Adana Akdeniz Alevileri Derneği adına Ali Topacık selamlama konuşması yaptılar.

Programın ardından akşam yemeğinde biraraya gelen konuklar, evsahibi Ş. Ali Yeral'a ve vakıf yöneticilerine tebriklerini bildirdiler.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.