Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz'ün Hatay Konuşması (Foto)

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Gadir Hum kutlamaları davetlisi olarak gittiği Hatay'da binlerce kişiye seslendi. 

24 Kasım 2010
Özgündüz'ün Hatay Konuşması (Foto)

Özgündüz, sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında Gadir Hum'da her kesimden binlerce kişiyi biraraya getiren EHDAV ve başkanı Ş. Ali Yeral'ı tebrik ederek şunları söyledi:

"Bugün artık dünyanın tamamında sizin vesilenizle bu bayram yayıldı. Üstü örtülmüş, gizlenmiş bu bayramı ne yazık ki biz de yıllardır sakladık. Yezit'e ve Muaviye'ye hazret diyenler, bu düşüncelerini açıklamaktan utanmazlar, ama ne işse biz Allah ve Resülü'ne sevgimizi açıklamaktan çekindik, gizlendik. Bugün çok şükür sizler bu güzelliklerinizle, bu güzelim yurda Gadir Bayramı'nı yaydınız.

Allah buyuruyor ki bugün din tamamlanmıştır, kemale ermiştir. Peki neyle tamamlandı, kemale erdi? Ali velayetiyle. Allah'ın nimetlerinin her bireri değerlidir, ancak velayet nimetini ihsan etmeseydi nimet eksik kalırdı. Allah böyle buyuruyor. Allah, tevhid, nübüvvet ve imametle tamamlanan bu İslam'dan razıdır.

Peygamber'le savaşan, Peygamber'in evladıyla savaşan, Peygamber evladını öldürüp Peygamber'den Bedir'in intikamını alan Emevi İslam'ından biz razı değiliz, İslam razı değil, Allah razı değil!

Şükür ki, şehit kanıyla bezenmiş, Alevi anlayışla İslam yurdu edilmiş ülkemde -ruhları şad olsun- Mevlanalar, Hacı Bektaşlar, Hacı Bayramlar, Yunus Emreler nakış nakış Ehlibeyt sevgisini yerleştirmiş bizim genlerimize.  Milletimizin her kesimi bu aşkta birleşmiştir. Bugün onur konuğumuz olan hocam Haydar Baş bir Sünnidir. Ama gelmiş buraya, Ali'yi övmeye, seninle velayeti kutlamaya. Bu sizin gayret ve samimiyetinizin ürünüdür.

Mekke dönemide bu İslam Ebu Talip'in sayesinde korunmuştur. Selam olsun Ebu Talip'e! Ebu Talip adına İstanbul'da bir cami yaptık, imamı burdadır. Medine döneminde ise onun arslan oğlu, yiğit oğlu, kendisine benzer oğlu, kılıcı kasap bıçağı gibi değil, adilin adalet terazisi gibi kullanan Ali Mürteza'nın Zülfikar'ı sayesinde İslam yaşamıştır.

Öyleyse Ebu Talip'e şükranımızı ifade etmek yerine, sakın ha kimse Ebu Talip'e dil uzatmasın. Mahşer günü Peygamber'in eli yakanızda olur. İki satırlık şiirle konuşmamı tamamlıyorum:

İlahi! Sen şahit ol, ben aşığım Ali Aba'ya,
Ya Rabbi! Yaz alnıma, kurbanlıktır bu kul Zehra'ya!"

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.