Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Iğdır'da Büyük Gadir Hum Coşkusu (Foto)

Günışığı Derneği tarafından Iğdır İnci Düğün Salonu'nda düzenlenen Gadir Hum Bayramı programına Iğdırlı Ehlibeyt dostları büyük ilgi gösterdi.  

21 Kasım 2010
Iğdır'da Büyük Gadir Hum Coşkusu (Foto)

20 Kasım Cumartesi günü gerçekleşen törene başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz olmak üzere İranlı üstatlardan H. Adil Mevlai, Iğdır Mava Camii İmamı Ş. Arslan Başaran, Aralık Merkez Camii İmamı Ş. Mir Abbas, MHP Iğdır İl Başkanı Cahit Erol, Taşlıçay eski belediye başkanı Metin Hanbaba, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda Ehlibeyt dostu katıldı.

Yoğun ilgi nedeniyle salonda yer kalmayınca çok sayıda katılımcı programı ayakta izlemek zorunda kaldı.

Ehlibeyt alimlerinden Ş. Tufan Akyüz'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Günışığı Derneği Başkanı Av. Serdar Arat, hoşgeldiniz konuşması yaptı. Derneğin faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendiren Arat, 2006 yılında ilk kez Iğdır'da Gadir Hum kutlamalarını başlattıklarını belirterek bundan sonra da Ehlibeyt mektebi yolunda çalışmalarının süreceğini vurguladı.

Arat'ın ardından Iğdır Mava Camii İmamı Ş. Arslan Başaran katılımcılara seslendi. Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ve araştırmacı yazar H. Adil Mevlai'yi böyle bir programda görmekten duyduğu memnuniyeti belirten Başaran, Gadir Hum Bayramı'nın İslam'ın enbüyük bayramı olduğunu ifade etti.

Başaran'ın ardından Günışığı Derneği gençlerinden Turgay Caf, Hüseyin Yalçın'a ait şiiri slayt eşliğinde seslendirdi. Şiirin sunumu salonda duyguları coşturdu.

Daha sonra Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, konuşmasını yaptı. Gadir Hum'un halifelikten öte bir makamı belirttiğini söyleyen Özgündüz, İmam Ali (as)'ın faziletleriyle hiç kimsenin yarışamayacağını vurguladı. Özgündüz, birlik ve beraberlik mesajları verdiği konuşmasında gündeme ilişkin bazı konulara, Alevi açılımı, din dersi müfredatı, Caferilerin talepleri gibi meselelere açıklık getirdi.

Özgündüz'ün ardından İran'dan gelen H. Adil Mevlai, Azerbaycan Türkçesi ile Iğdırlı Ehlibeyt dostlarına seslendi. Mevlai, şiirlerle süslediği konuşmasında Gadir Hum ve İmam Ali'yi konu etti.

Özgündüz'ün Iğdır'a geldiği haberini alarak programa katılan Tuzlucalı, Aralıklı ve Taşlıçaylı Ehlibeyt dostları, törenin sonunda değerli liderimizle görüşüp bayramlarını tebrik ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.