Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ehlibeyt Alimleri Bayramlaştı (Foto)

İstanbul?un çeşitli bölgelerindeki Ehlibeyt Camilerinin imamları ve dernek yönetimleri Zeynebiye Çaybahçesi?nde düzenlenen bayramlaşma programında bir araya geldiler.  

18 Kasım 2010
Ehlibeyt Alimleri Bayramlaştı (Foto)

17 Kasım Çarşamba akşamı gerçekleşen bayramlaşma programı Kur’an-ı Kerim ile başladı. Şahintepe İmam Rıza Camii İmamı Seyyit Musa Atış'ın okuduğu Kuran-ı Kerim’in ardından İkitelli Hz. Ebu Talip Camii İmamı Ş. Ali Salmanlı hoşgeldiniz konuşması yaptı. Salmanlı'nın ardından Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz katılımcılara seslendi:

"Kurban Bayramı'nızı kutlar, teşriflerinizden dolayı teşekkür ederim. Daha nice bayramlara sağlık, sıhhat, selamet ve birlik içerisinde girmek ve bayramı idrak etmek ümidiyle...

Bu bayram, tevhid inancının uygulandığı muvahhid aileyi örnek gösterme açısından önemlidir. İnsanlar ders alıp geleceklerini şekillendirmek için tarihteki önemli günlerini -acısıyla tatlısıyla- arşivlere kaydetmekle kalmaz, yıldönümlerini anarlar. Hz. İbrahim ve Hz. İsmail'in Kurban Bayramı olarak kutladığımız kıssası da insanlık için çok önemlidir. En değerlisini Allah yolunda kurban etme noktasında insanlığa mesaj vermektedir."

Özgündüz'ün konuşmasının ardından katılımcılar, birbirlerinin bayramlarını tebrik ederek Zeynebiye'den ayrıldılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.