Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hükümet Kuruluyor

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, yeni hükümetin bugün yapılacak parlamento oturumunda kurulacağını açıkladı. 

10 Kasım 2010
Hükümet Kuruluyor

Bağdat’ta bir basın toplantısı düzenleyen Irak Ulusal Birlik Koalisyonu’nun Başbakan Adayı Nuri el-Maliki, yeni kabinenin 11 Kasım Perşembe günü yapılacak parlamento oturumunda kurulacağını açıkladı.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, düzenlediği basın toplantısında “hükümet kurulması meselesi artık sona erdi, seçilmiş olan kabine yarın (11 Kasım) kurulacak” dedi.

Irak’ta 7 Mart’ta yapılan parlamento seçimlerinde İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye, 91, Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı da 89 milletvekili çıkarmıştı. Hukuk Devleti İttifakı, 70 sandalyeye sahip Irak Ulusal İttifakı ile Ulusal Birlik Koalisyonu adı altında birleşerek 325 sandalyeli Irak parlamentosundaki en büyük grup olarak hükümeti kurma görevini üstlenmişti.

Iraklı siyasi grupların ülkenin kuzeyindeki Erbil kentinde başlayan iki günlük toplantısı sonucunda hükümet konusunda uzlaşmaya varıldığı belirtilirken, cumhurbaşkanlığına Celal Talabani’nin başbakanlığa Nuri el-Maliki’nin meclis başkanlığına da el-Irakiye İttifakı tarafından belirlenen bir adayın seçilmesi bekleniyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.