Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kahraman Şehitler Toprağa Verildi

Azerbaycan`ın toprak bütünlüğünü korumak uğruna savaşta kahramanca şehit düşen Azerbaycan oğulları ? Mübariz İbrahimov ve Ferit Ahmetov`un cenazeleri Bakü`deki 2. Fahri Hiyaban`da toprağa verildi.  

08 Kasım 2010
Kahraman Şehitler Toprağa Verildi

Milli Kahraman uzman çavuş Mübariz İbrahimov ve üsteğmen Ferit Ahmetov`un cenazelerinin içinde bulunduğu araba konvoyu 7 Kasım Pazar günü saat 16:00`da 2. Fahri Hiyaban`a geldi. Vatan uğruna kendini feda etmiş savaşçılara veda etmek ve kahramanlara saygı duruşunda bulunmak isteyen binlerce insan Fahri Hiyaban`da toplanarak cenazelerin gelmesini bekledi.

Şehitlerin cenazeleri Azerbaycan ulusal marşının sesi altında toprağa verildi. Yan yana toprağa verilen şehitlerin mezarları taze çiçeklerle süslendi.   

Savunma Bakanlığı Eğitim-Öğretim Merkezi`nde düzenlenen veda töreninde konuşan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Azerbaycan ordusunda Mübariz İbrahimov ve Ferit Ahmetov gibi kahramanlar olduğu sürece, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Güney Kafkasya`nın en güçlü ordusu ünvanını koruyacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Aliyev, Mübariz İbrahimov`un babasıyla görüşerek Azerbaycan Milli Kahramanı`nın altın sekizgen yıldızını sundu. Şehit Ferit Ahmedov`un annesine ise Cumhurbaşkanı tarafından oğlunun ölümünden sonra layık görüldüğü Cesaret Madalyası verildi.    

Haberin videosunu izlemek için tıklayınız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.