Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

El Ezher Şeyhi, Ayetullah Sistani'yi Ziyaret Edecek

Mısır?ın en büyük resmi dini otoritesi olarak kabul edilen Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib?in Ayetullah Sistani?yi ziyaret etmek üzere Irak?a gideceği bildirildi. 

30 Ekim 2010
El Ezher Şeyhi, Ayetullah Sistani'yi Ziyaret Edecek

Kuveyt’te yayımlanan el-Ceride gazetesi, Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib’in Irak’ın en güçlü dini otoritesi Ayetullah Sistani’yi ziyaret etmek üzere yakında Irak’a gideceğini bildirdi.

Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib’in ziyaret için Irak’ta hükümetin kurulmasını beklediğini belirten gazete, Ezher Şeyhi’nin Ayetullah Sistani’den başka Irak’taki diğer Şii ve Sünni din alimleriyle de görüşeceğini yazdı.

Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib’in Irak ziyaretinde görüşeceği İslam alimleriyle İslami mezhepleri yakınlaştırma konusunda görüş alışverişinde bulunacağı bildirildi.

Muhammed Tantavi’nin ölümünden sonra Ezher Şeyhi olarak atanan Ahmed et-Tayyib, rektörlük ve müftülük görevlerinde bulunmuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.