Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran'dan Silahsızlanma Çağrısı

İran İslam Cumhuriyeti, dünyanın kitle imha silahlarından arındırılması çağrısını yineledi. 

24 Ekim 2010
İran'dan Silahsızlanma Çağrısı

Resmi haber ajansı İRNA'nın bildirdiğine göre, BM Genel Kurulu'nda ''silahsızlanma'' konulu konferansta konuşan İran temsilcisi Taki Muhammedpur, dünyanın kitle imha silahlarından temizlenmesi için takvim belirlenmesi gerektiğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın, BM Genel Kurulu'nda geçen ay yaptığı konuşmada, 2011'i ''Nükleer Silahlardan Arınma Yılı'' olarak ilan edilmesini önerdiğini hatırlatan Muhammedpur, ''Nükleer silahların kullanılmayacağının tek garantisi bunların tamamen imha edilmesidir'' dedi.

Muhammedpur, ''Nükleer silahlara sahip ülkelerin Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması'nı (NPT) açıkça ihlal etmeleri, anlaşmanın nükleer güç olmayan ülkeler nezdinde inandırıcılığını ve güvenirliğini yitirmesine neden oluyor'' diye konuştu.

NPT'nin nükleer silahsızlanmayı tamamen gerçekleştirebilecek bir özelliğe kavuşturulmasını isteyen Muhammedpur, ''Nükleer silahlara sahip olmak ve bunların geliştirilmesi için on milyonlarca dolar bütçe ayırmak dünya barışı ve güvenliğini tehlikeye sokuyor'' dedi.

Muhammedpur, İsrail'in NPT'ye katılmayı reddetmesinin anlaşmanın geleceği ve Ortadoğu'nun nükleer silahlardan arındırılması çalışmaları üzerinde şüphelere neden olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.