Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Piskoposlardan İsrail'e: Filistin Topraklarından Çık!

Vatikan?da bir araya gelen Ortadoğu ülkeleri Katolik piskoposlarının toplantısından sonra yayınlanan sonuç bildirgesinde İsrail?den, BM kararlarına uyarak, işgal ettiği Filistin topraklarından çıkması istendi. 

24 Ekim 2010
Piskoposlardan İsrail'e: Filistin Topraklarından Çık!

Toplantı sonuç toplantısında piskoposlar ayrıca İsrail’den, ‘’Filistinlilere karşı yaptığı zulümü meşrulaştırmak için İncil’in ‘vaadedilmiş ülke’ kavramını kullanmayı’’ terketmesini de talep ederek, ‘’Filistin, İsrail’in vaadedilmiş toprağı değil. İsrail bu dini kavramı kullanarak, Filistinlileri evlerinden çıkaramaz’’ dediler.

Papa 16’nci Benedict’in davetiyle Vatikan’da 2 hafta süren bir toplantı gerçekleştiren Piskoposların, terörizmi ve Antisemitizmi de eleştirdikleri sonuç bildirgesinde ağırlıklı olarak İsrail’e sert eleştirilerde bulunmaları dikkat çekti. Bildirigede, Filistin topraklarının işgali, Batı Şeria ile İsrail arasına inşa edilen duvar, kontrol noktalarında Filistinlilere yönelik davranışlar, evlerin yıkılması gibi ‘zulümler’, madde madde sıralandı.

Kudüs, İsrail’in değil, üç dinin kutsal şehri

İsrail’in Kudüs’ün üç dinli kompozisyonu bozan tek taraflı inisiyatifinden duyulan endişe de bildiriyle kayda geçirildi. Kudüs’ün üç din mensupları için özel statüsüne yeniden kavuşması gerektiği belirtildi. Bildiriyle, uluslararası toplumdan, İsrail’in 1967’de 6 Gün Savaşıyla işgal ettiği Arap topraklarından çekilmesi yönündeki BM kararının uygulanmasını sağlaması da istendi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.