Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

CEM Vakfı'ndan İki Tarihi Toplantı

CEM Vakfı tarafından organize edilen II. Uluslararası Tarihten Bugüne Alevilik Sempozyumu, 23-24 Ekim'de Ankara'da yapılırken, dünyanın dört bir yanından gelen inanç önderleri 29 Ekim'de İstanbul'da buluşacak. 

20 Ekim 2010
CEM Vakfı'ndan İki Tarihi Toplantı

Uluslararası buluşmanın ilkine CEM Vakfı Ankara Şubesi evsahipliği yapacak. Sempozyum, Ankara Dedeman Otel'de gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl nisan ayında ilki gerçekleştirilen sempozyum siyasi partilerden ve sivil toplum kuruluşlarından büyük ilgi görmüştü. 23 Ekim Cumartesi günü 09.00'da açılış konuşmalarıyla başlayacak olan II. Uluslararası Tarihten Bugüne Alevilik Sempozyumu, 24 Ekim Pazar günü 17.00'daki kapanış töreniyle sona erecek.

İkinci tarihi buluşma ise 5. Uluslararası İnanç Önderleri Toplantısı.. Alevi Vakıfları Federasyonu üyesi olan CEM Vakfı tarafından organize edilen ve 29 Ekim 2010 Cuma saat 10.00’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde yapılacak olan toplantıya, Türkiye’nin her yöresinden binlerce inanç önderi dede, baba ve aşık katılacak.

Toplantıya; Batı Avrupa’dan; Almanya, İsviçre, Avusturya, Hollanda, Norveç’ten; Ön Asya’dan İran, Irak, Azerbaycan, Kazakistan, Suriye, Türkmenistan; Balkanlardan, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Bosna, Kosova, Arnavutluk, Karadağ ve Macaristan’dan da yüzlerce inanç önderinin, kurum temsilcisinin, bilim adamının, gazeteci ve araştırmacının gelmesi beklenmektedir. Toplantıya siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra Avrupa Parlamentosu’ndan da katılımlar olacaktır.

Sadece Alevi, Bektaşi, Mevlevi, Nusayri inanç önderlerinin değil, 25 milyonluk Alevi toplumumun tümünün sorunlarının tartışılacağı bu tarihi toplantıda, bu alanda verilen hukuk mücadelesinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşınma süreci, bugünkü iktidarın Alevilik’le ilgili politikaları; Cem Evlerinin statüsü, Alevilerin genel bütçeden pay almaları, dedelerin eğitimi ve özlük haklarının elde edilmesi, ders kitaplarında Aleviliğin özgün bir şekilde anlatılması, hukuki engellerin kaldırılması gibi Alevi sorunlarının giderilmesinde gelinen son nokta değerlendirilecektir.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün protokol konuğu olarak davetli olduğu bu iki toplantıya katılması bekleniyor. Bu önemli buluşmalar Cem TV ekranlarından dünyaya ulaşacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.