Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerbaycan Ermenistan'a Bağımsızlık Vaat Ediyor

Siyasetbilimci İlgar Memmedov'a göre Ermenistan Karabağ'daki işgale son verirse diğer devletlerin egemenliğinden kurtulup bağımsız olacak.  

23 Eylul 2010
Azerbaycan Ermenistan'a Bağımsızlık Vaat Ediyor

SalamNews muhabirinin yaptığı röportajda siyaset uzmanı İlgar Memmedov “Ermenistan bağımsızlığını çoktan kaybederek Rusya`nın sömürgesi haline geldi. Karabağ sorununun adil çözümü Ermenistan`ı gerçek bağımsızlıkğa götürebilir” diye konuştu.

Memmedov`a göre, Ermenistan`ın iki seçeneği var: işgal altında tutduğu Azerbaycan topraklarını boşaltıp bağımsızlığını onarabilir veya Rusya`nın sömürüsünden kurtulmanın diğer yollarını arar. 

Muhalefet İsyan Ediyor

Ermeni politikacı, Ermenistan Parlamentosu eski Milletvekili Agasi Arşakyan “Son 13 yılda Ermenistan iktidarı bağımsızlığımızı parça parça sattı” diye konuştu.

Armenia Today`in haberine göre, eski Ermeni Milletvekili 13 yıl önce Ermenistan, Rusya ve Beyaz Rusya`yı içerecek bir birlik oluşumu çağrısında bulunduğunda, herkesin onu bağımsızlıktan yana olmamakla suçladığını söyledi. Arşakyan şöyle konuştu:

“Bugün Ermeni toplumu bağımsızlığın parça parça satıldığı gerçeği ile karşı karşıya. Bağımsızlık derken neyi kastediyorsunuz? Bağımsızlık demek, enerji bağımsızlığı, iletişim ve ekonomi bağımsızlığı ve vatandaş özgürlüğü demek. Bugün bu faktörlerin tümü yabancı ellerde, daha fazla Rusya`nın elinde.”

Ülkenin bağımsızlık derecesinden duyduğu endişelerini dile getiren Arşakyan yine de Ermeni halkını Bağımsızlık Günü`nden dolayı kutlayarak “Kimsenin kaçmadığı adil bir Ermenistan istiyoruz” dedi.   

salamnews.org

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.