Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran'da Terör Saldırısı: 12 Ölü, 70 Yaralı

İran'ın kuzeybatısındaki Mehabad kentinde düzenlenen bombalı saldırıda, çoğu kadın 12 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi; 70 yaralı var.  

22 Eylul 2010
İran'da Terör Saldırısı: 12 Ölü, 70 Yaralı

Saldırı, Mehabad şehrindeki 1980 ile 1988 yılları arasında gerçekleşen Irak-İran savaşı münasebetiyle düzenlenen askeri geçit törenini hedef aldı. Saldırı, bir poşete konulan uzaktan kumandalı bomba, askeri geçit törenini izlemek için toplanan sivillerin arasındaykey patlatıldı.

Batı Azerbaycan Eyaleti Valiliği, ''terör saldırısını gerçekleştirenlerin yakalanması için güvenlik güçlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü'' açıkladı.

Eyalet Valisi Vahid Celalzade de olayla ilgili açıklamasında,''Terör saldırısını gerçekleştiren devrim karşıtlarının asıl amacı, halktan intikam almak ve törenlere katılımı engellemektir'' ifadesini kullanmıştı.

Sivil halkı hedef alan saldırıyı henüz üstlenen olmadığı belirtildi.

Daha önce de Zehadan şehrindeki en büyük camiyi hedef alan Temmuz ayındaki bombalı saldırıda, 27 kişi ölmüş 270 kişi de yaralanmıştı. Nisan 2008'de Şiraz'da meydana gelen başka bir saldırıda ise 13 kişi ölmüş 100'den fazla sivil yaralanmıştı. Bu saldırıların sorumluluğunu Cündillah adlı örgüt üstlenmişti.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.