Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Başbakanlık Konusunda Yumuşama Eğilimi

Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı?nın Hukuk Devleti İttifakı ile yapılan görüşmelerde başbakanlık konusunda yumuşama eğilimi gösterdiği bildirildi.  

03 Eylul 2010
Başbakanlık Konusunda Yumuşama Eğilimi

Irak Ulusal İttifakı’na yakınlığıyla bilinen Nehreyn adlı internet sitesinin haberine göre Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı, somut bir başbakan adayı belirlememekle birlikte Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı ile Irak İslami Yüksek Konseyi arasında yapılan görüşmelerde başbakanlık konusunda yumuşama sergilemeye başladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Irak Ulusal İttifakı üyelerinden Muhammed el-Beyati, “Irak Ulusal İttifakı ile Hukuk Devleti İttifakı arasında yapılan müzakerelerde Irak Ulusal İttifakı’nın Nuri el-Maliki’nin yeniden başbakanlığa seçilmesi konusundaki tutumunda bir değişme olmadı; ancak, Ulusal İttifak diğer adayların yanında Maliki’nin adaylığını da kabul etti” dedi.

Irak Ulusal İttifakı’nın başbakanlık konusunda birkaç adayının bulunduğunu belirten Beyati, Hukuk Devleti İttifakı’nın Maliki’den başka birini aday göstermediğini hatırlatarak iki ittifakın oluşturduğu Ulusal Birlik koalisyonunun belirleyeceği başbakan adayının tüm grupların onayını alması gerektiğini söyledi.

Irak İslami Yüksek Konseyi ve Sadr grubu gibi Irak Ulusal İttifakı’nı oluşturan grupların diğer gruplarla hükümet konusunda ikili görüşmelerde bulunmasının doğal olduğunu belirten Beyati, söz konusu ikili görüşmelerin Irak Ulusal İttifakı adına yapılmış görüşmeler olmadığını diğer gruplarla yapılacak ittifakların Ulusal Birlik çatısı altında olacağını söyledi.

Irak Ulusal İttifakı ile el-Irakiye arasında bir koalisyon yapılması durumunda Hukuk Devleti İttifakı’ndan 35 kişinin ayrılarak bu koalisyona katılacağına ilişkin haberler konusunda bir bilgisinin bulunmadığını belirten Beyati, çıkmaza giren görüşmelerde önümüzdeki günlerde somut bir ilerleme sağlanabileceğine inanmadığını söyledi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.